NATO Heyeti Hatay’a geldi

Bir dizi ziyaret ve incelemede bulunmak üzere Hatay’a gelen NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’i havalimanında Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile il protokolü karşıladı.

Genel Sekreter Stoltenberg’e beraberinde NATO üyesi ülkeler ile gözlemci ülke üyeleri eşlik etti.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve beraberindeki heyet, Hatay İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nü ziyaret ederek, yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Burada, Dışişleri Bakanlığı yetkililerince hazırlanan sunum eşliğinde “Türkiye Optiğinde Bölgesel Tehditler” başlığı altında değerlendirme toplantısı yapıldı.

Toplantı sonrası, Göç İdaresi Genel Müdürü Abdullah Ayaz tarafından katılımcılara, Türkiye’nin düzensiz göç ile mücadelesi, Zeytin Dalı Harekatı ve Fırat Kalkanı Harekatı bölgelerinin PKK/PYD/YPG ve DEAŞ’lı teröristlerden temizlenmesinden sonra bölgeye 320 bin kişinin geri dönüşünün temin edilmesi ve bölgeye yönelik altyapı destek çalışmaları hakkında bilgi verildiği bildirildi.

Tüm NATO üyesi ülkeler ve gözlemci ülke üyelerinin katılımıyla basına kapalı olarak gerçekleşen toplantı yaklaşık 2 saat sürdü.

Bir cevap yazın