Dışişleri Bakanlığı Hatay Temsilciliği faaliyette

Dışişleri Bakanlığı Hatay Temsilciliği, merkez ilçe Antakya’da
Habib’i Neccar Camisi yanındaki temsilcilik binasında faaliyete başladı.

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran ve Dışişleri Bakanlığı Hatay Temsilcisi Büyükelçi Serdar Cengiz ile beraber binada incelemelerde bulundu.

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay’ın stratejik konumuna değinerek yaptığı bilgilendirmede, “Bugün itibarıyla Dışişleri Bakanlığı Temsilciliği faaliyete giriyor. Büyükelçimiz dün itibarıyla göreve başladı. Bundan sonra birlikte çalışacağız. Yapılacak çalışmalarda Dışişleri Bakanlığı’nın temsilcisinin burada olması bizleri de güçlendirmiştir. Temsilciliğin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“Bakanlığımız, Hatay’dan bilgilendirilecek”

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve Akdeniz Diyaloğu ülkelerinin daimi temsilcileriyle beraber Hatay’ı ziyaret ettiklerini ifade eden Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran da,  Stoltenberg’in kentin hem tarihi konumu, hem stratejik önemini bizzat yerinde görme şansına sahip olduğunu vurguladı.

Dışişleri Bakanlığı Hatay Temsilciliği’nin önemine değinen Kıran, “Az önce tamamladığımız brifinglerin ardından Hatay’ın güzelliklerini tatmak üzere kentin caddeleri ve sokaklarına geçtik. Kentin gerek kültürel zenginliklerini gerekse gastronomi alanındaki konumunu bizzat yerinde müşahede edecekler. Bizler için Hatay’ın stratejik öneminin yanında ayrı bir anlamı da var. Cumhurbaşkanımızın onayıyla Hatay’daki temsilciliğimizi açma sürecini tamamlamış bulunuyoruz. En kısa zamanda resmi açılışını yapacağız. Bakanımız, Büyükelçi Serdar Cengiz’i temsilci olarak atadı. Hatay’ın bölgedeki kritik konumu ve dış politikadaki yeri itibarıyla, özellikle göçmenler konusundaki süreci, Suriye’deki gelişmeleri çok yakından takip edecek ve bakanlığımızı Hatay’dan bilgilendirecek” dedi.

Bir cevap yazın