Bu yarışma, 19 Mayıs’ın 100’üncü yılı onuruna!

İskenderun Teknik Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Denizcilik Meslek Yüksekokulu her yıl düzenlenen Geleneksel Karton Tekne Yarışması’nın üçüncüsüne hazırlanıyor.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’a çıkışının 100. yılı vesilesiyle Yarışma Düzenleme Komitesi tarafından 19 Mayıs’ta İskenderun Sahili İskelesi’nde düzenlenecek olan yarışmanın kriterleri arasında, İskenderun Teknik Üniversitesi öğrenci ve personeli olma şartı yeralırken, tekne yapımında sadece “oluklu mukavva” adı verilen “karton koli” malzemesi ve “saydam koli bandı” kullanılabileceği, kartonu kaplama amacıyla sprey boya, naylon kaplama malzemesi, streç film, defter/kitap kaplığı ve benzeri her tür malzemenin kullanımının ise yasak olduğu belirtildi.

Kartondan Tekne Yarışması, 19 Mayıs günü İskenderun iskelesinde saat 13:30’da başlayacak. 50 metre gidiş, 50 metre dönüş olarak toplam 100 metre parkur uzunluğu için yarışacak olan adayların, tekneleri ile beraber aynı gün saat 12:00’de iskelede hazır bulunmaları istendi.

Bir cevap yazın