Medeniyetler kentinin hoşgörü ziyareti

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Paskalya Bayramı münasebetiyle İskenderun Aziz Nikola Kilisesi’ni ziyaret ederek, Hristiyan cemaatinin bayramını kutladı.

Kilise Pederi Dimitri Yıldırım, İskenderun Ortodoks Kilisesi Vafkı Başkanı Can Teymur ve yönetim kurulu üyeleri eşliğinde Hristiyan vatandaşlarla tek tek selamlaşan Kaymakam Yönden, bu özel ve anlamlı günün barış, huzur ve mutluluğa vesile olmasını temenni etti.

İskenderun’daki kültürel zenginliğe dikkat çeken Kaymakam Yönden, “Bu vatanın ayrılmaz parçaları olan farklı din ve inanışa sahip vatandaşlarımızca aynı gelenek ve göreneklerin, aynı sevinç ve üzüntülerin ortak bir hissiyatla yaşanması tarihi ve kültürel zenginliğin paylaşılmasına vesile olmaktadır. Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, birlikte yaşama kültürünün en nadide örneğinin sergilendiği güzide ilçemizde, bu müstesna günlerde sevgi, saygı ve kardeşlik duygularıyla birleşmek ve bütünleşmek; şiddet, kin ve nefretin yaşandığı günümüzde tüm dünyaya önemli mesajlar vereceği şüphesizdir. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm Hristiyan âleminin Paskalya Bayramını en kalbi duygularımla kutluyor, barış, huzur ve mutluluğumuzun daim olmasını temenni ediyor, en derin selam ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Bütün inanç kesimleri ile birlikte kaynaşmış, aynı ekmeği paylaşmış, aynı suyu içmiş, aynı güzellikleri yaşamış olmaktan gurur duyduklarını söyleyen İskenderun Ortodoks Kilisesi Vafkı Başkanı Can Teymur da, “Bizi bu özel günümüzde onurlandıran Sayın Kaymakamımız İskender Yönden’e, Ruhani Liderimiz Dimitri Yıldırım, siz değerli cemaat üyelerimiz ve yönetim kurulumuz adına hoş geldiniz diyorum. Biz İskenderun’da yaşayan Hristiyan dinine mensup Ortodoks cemaati olarak, ülkemizin bu nadide ve güzide bölgesinde asırlardır yaşayıp gelen ecdadımızın devamı naçizane bir topluluğuz. Ülkemizin, milletimizin ve Türklüğümüzün bizim için bir gurur vesilesi olduğunu özellikle arz etmek istiyorum Bütün cemaat mensuplarımız ben inanıyorum ki bu duyguları taşıyorlar. Biz, bu toplum içerisinde bütün inanç kesimleri ile birlikte kaynaşmış, ailelerimiz aynı ekmeği paylaşmış, aynı suyu içmiş, aynı güzellikleri yaşamış olmaktan gurur ve mutluluk duyuyoruz. Paskalya Bayramımızın başta ülkemize, kadirşinas milletimize, bütün vatandaşlarımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Barış ve huzur içerisinde, ülkemizin başarısını, mutluluğunu, saadetini gönülden diliyoruz”  derken, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Bir cevap yazın