Bu dernek Arsuz turizmine değer katıyor

Arsuz’u turizmde daha ileriye taşımak ve şehrin tanıtımına katkı sunmak amacıyla çalışmalarını aktif bir şekilde sürdüren Arsuz Turizm Kültür Derneği, yeni üyelerle gücüne güç kattı. Aralarında Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven ve eşi Behice Güven’in de bulunduğu 42 Arsuz sevdalısı yeni üyeyi, mevcut üyeleriyle kahvaltıda buluşturan Arsuz Turizm Kültür Derneği Başkanı Hasan Arslan, yeşil ve mavinin bütünleştiği Hatay’ın cennet köşesi Arsuz’un turizmde daha iyi noktaya gelmesi adına tespit ettikleri eksikleri dile getirdi.

Lion King Otel’de düzenlenen ve birlik ve beraberliğin en güzel örneğinin sergilendiği kahvaltıya Başkan Asaf Güven ve eşinin yanısıra belediye meclis üyeleri, muhtarlar, turizmciler ve turizm gönüllüleri de katıldı.

Kahverengi yön levhaları talebi

Arsuz turizmini geliştirmek ve tanıtmak için yeni projeler üretmeye ve bunlar için kurum ve kuruluşla gerekli işbirliğini yapmaya devam edeceklerini söyleyen Arsuz Turizm Kültür Derneği Başkanı Hasan Arslan, “Bizler yaşadığımız güzel ilçemiz Arsuz gönüllüleriyiz. Amacımız; yaşanılası ilçemizin turizmde hak ettiği yerde olmasıdır. Arsuz’un yazılı taşlar, yanan taşlar, Konacık Mahallemizdeki lahitler, şirri-dayğa, Meryem Ana’nın yıkandığı söylenen havuz(SEYDİ), Mar-yo Hana Kilisesi gibi uzayıp giden pek çok değeri var. Bu değerlerimiz mutlaka değerlendirilmelidir. İlçemizdeki en büyük eksikliklerimizden biri tarihi yerlerimizi gösteren kahverengi yön tabelalarımızın olmamasıdır. Bizans ve Roma gibi uygarlıklara ev sahipliği yapmış yöremizde çeşitli uygarlıkların izlerini taşıyan yerlerin yolları yapıldığında ve koruma altına alındığında ilçemize ciddi katkılar olacağı da kuşkusuzdur. Eminim yeni dönemde bu sorunlar çözülür. Sivil toplum kuruluşları yapılamayanları dillendirir. Biz de bu konudaki eksikleri dile getirmek istedik” diyerek, bugüne yapmış oldukları faaliyetler hakkında bilgiler verdi.

“Sevdamız Arsuz”

Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven de, “İlçemizin güzide derneklerinden Arsuz Turizm ve Kültür Derneğimizin Tanışma Kahvaltısında sizlerle bir arada olmaktan ve Derneğimize üye olarak güçlerine güç katmaktan mutluyum. Sevdası Arsuz olan herkes ile beraber Arsuz’un turizm ve kültür alanında gelişmesini sağlayacağız” diyerek, Arsuz’un turizmine değer katacak çalışmaları hayata geçireceklerini söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından, Turizm Kültür ve Tanıtma Derneği 2’nci Başkanı Metehan Sakallı ile birlikte Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven olmak üzere yeni üyelere üyelik beratı takdim etti.

Bir cevap yazın