Antakya – Afrin ticari işbirliği

Hatay Valiliği koordinasyonunda bir araya gelen Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile Afrin Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri, bölgeler arasındaki ekonomik ve ticari ilişkileri görüştü.

Defne’de düzenlenen toplantıda, Zeytin Dalı Harekatı ile terörden arındırılan bölgede kamu görevlilerinin en büyük görevinin hayatı olağan akışına kavuşturmak olduğunu ifade eden Vali Yardımcısı ve Zeytin Dalı Harekat Bölgesi İnsani Yardım Koordinatörü Tolga Polat, ticaretin toplumsal hayatın vazgeçilmezi olduğunu belirterek, bu kapsamında mart ayında 216 üyeden oluşan Afrin Ticaret ve Sanayi Odası’nın kurulduğunu söyledi.

Afrin Ticaret ve Sanayi Odası üyeleriyle bir araya gelmelerinden dolayı mutluluk duyduğunu ifade eden ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, “Şu anda biz ticaret yapmak için bir araya geliyoruz. Burada yapılacak ticarete Antakya Ticaret ve Sanayi Odası, Afrin Ticaret ve Sanayi Odası ve Afrin ile Hatay Valiliği destek olacaktır. Güvenlik sağlandığına göre bunu yapmak mecburiyetindeyiz. İstihdam üretmek ve ürünlerimizi daha değerli bir şekilde satmak için iyi bir başlangıç olmasını temenni ediyorum. Önümüzdeki günlerde birlikte yapacağımız çok daha iş var diyorum” dedi.

” Türkiye, Suriye’nin birinci ticaret ortağı”

Afrin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nasır Hüsso ise Zeytin Dalı Harekatı ile Afrin’in yeni bir döneme başladığını belirterek, “Son bir yıl içerisinde bölgede ciddi ve önemli adımlar atıldı. Afrin halkına hizmet edebilecek bu kurumlar içerisinde Afrin Ticaret ve Sanayi Odası kuruldu. Doğal olarak bölgede faaliyet gösteren sanayi ve ticaret erbaplarına hizmet sunabilecek bir yapı içerisine girdik. Zeytin Dalı Sınır Kapısı’nın açılmasıyla birlikte bölgedeki ticaret ve sanayi daha fazla filizlenmeye başlayacaktır. Antakya Ticaret ve Sanayi Odası’na büyük görevler düşecektir. Sizler bize en yakın komşularımızsınız, bunun da doğal olarak bölgedeki sanayi ve ticaret ilişkilerini daha da güçlendireceğine inanıyoruz. Rakamlara baktığımızda savaşa rağmen Türkiye, Suriye’nin birinci ticaret ortağı durumundadır. Bizim gönlümüzden geçen inşallah ilerleyen süreçte de ticaret ve sanayi ilişkilerinin devam etmesidir. Gelecekte hem Afrin hem de Suriye genelinde Türk tüccarlarının ve sanayicilerinin önemli rol oynamasını arzu ediyoruz” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın