Yargıtay Başkanı Cirit artık Dörtyol’lu!

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Hatay’a gelen Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Dörtyol’a bağlı Özerli Mahallesi’nde bulunan İlk Kurşun Müzesi ve Atatürk Evi’nde incelemeler yaptı.

Dörtyol Kaymakamı Murat Bulacak, Cumhuriyet Başsavcısı İhsan Türkoğlu, çevre ilçelerin cumhuriyet başsavcılarının da katıldığı inceleme gezisinde Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin, belediye meclisinin aldığı karara istinaden Cirit’e “fahri hemşehrilik beratı” takdim etti.

“Tutunduğumuz tek şey adalettir”

Dörtyol’da olmaktan ve kendisine hemşerilik beratı verilmesinden dolayı büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Yargıtay Başkanı Cirit, “Tarihi kahramanlık fışkıran Dörtyol’a geldik. Değerli belediye başkanımız ve değerli meclisi Yargıtay başkanı olarak şahsıma berat belgesi hemşehrilik belgesi takdim ettiler. Bundan büyük bir kıvanç duydum. Milli mücadelemizde işgalci düşman kuvvetlerine karşı ‘İlk Kurşun’ burada atıldı. Bugün de aynı şekilde devam eden zihniyet ülkemizi paramparça etmek istemektedir. Ama bizim milletimiz bir ve beraber olduğu sürece bu emellerine hiçbir zaman nail olamayacaklardır. Bu millet özgürlüğü için hiçbir şeyden ödün vermez. Bayrak için canını seve seve vermekten hiçbir zaman kaçınmaz. Sonuna kadar mücadelesini yapar ve tutundukları tek şey de adalettir. Dünyada adalet için, insani değerler için mücadele ederler. Bu millet lider özellikli bir millettir. Tarihe baktığınızda şu ana kadar 16 devlet ve küçük ölçekli 300’e yakın devlet kurmuştur. Hep adaletle yükselmişlerdir. Her zaman da tarihte özne olmuşuzdur. Biz adaleti ve milli birlik beraberliği sağladığımız müddetçe bu millet gelecekte daha büyük hedeflere doğru gidecektir. Ben inanıyorum ki biz adaleti birliğimizi beraberliğimizi devam ettirdiğimiz sürece gelecek bizim ve Türk milletinindir” dedi.

Bir cevap yazın