Hatay’ın gururu adım adım zirveye

Spor Toto 1. Lig’e bu sezon yükselen ve oynadığı futbolla göz dolduran Hatayspor, son 19 lig maçında sadece bir yenilgi aldı. Ligde son mağlubiyetini 10 hafta önce Gazişehir FK’ye karşı alan bordo beyazlılar, son 19 maçta 11 galibiyet 7 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak Süper Lig’e bir adım daha yaklaştı. Bu hafta kendi saha ve seyircisi önünde oynayacağı Adanaspor maçının hazırlıklarının aralıksız sürdüren İlhan Palut’un öğrencileri ligin bitmesine 4 hafta kala 55 puanla 3. sırada yeralıyor.

Bordo beyazlı camia Süper Lig yolunda önemli bir galibiyete daha kenetlenirken, sporcular bu sezon çıktığı 30 maçta 45 gol atıp, kalesinde gördüğü 20 golle ligin en az gol yiyen takımı olmayı başardı.

Hatayspor zirveyi seviyor

Spor Toto 1. Lig’de çıktığı 30 maçta sadece 20 gol yiyen Hatayspor bu alanda da zirvede. Lider Gençlerbirliği’nden bile 3 gol daha az yiyen bordo beyazlılar dikkatleri üzerine çekmeyi başarırken, +25 averajla  bu alanda da Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’la zirveyi paylaştı.

Kanatlarıyla uçuyor

Selim Ilgaz ve Caner Hüseyin Bağ gibi önemli kanat isimlerine sahip olan Hatay temsilcisi, ligde sadece bu iki isim üzerinden 20 gol üretti. Oynadığı futbolla alkışları üzerine alan Bağ, 28 maçta 4 gol, 4 asist yaparak göz doldurdu. 28 yaşındaki sol kanat oyuncusu Caner Hüseyin Bağ ayrıca Ziraat Türkiye kupasında 8 maça çıkmış ve 1 gol 1 asist üretmişti.

Bir cevap yazın