Bilimin önünü açan ‘YOLA’ İSTE’den çıkış!

İskenderun Teknik Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Lütfi Yola, 2018 yılı Genç Bilim İnsanı Ödülü’nü düzenlenen törenle aldı. Bilim Kahramanları Derneği tarafından, her yıl farklı üniversitelerin işbirliğiyle gerçekleştirilen ve bu yıl yedincisi verilen ödül töreninde, 38 yaşın altındaki 6 Genç Bilim İnsanı arasında yer alan Mehmet Lütfi Yola’yı İSTE Rektörü Türkay Dereli de yalnız bırakmadı. İSTE’nin bilimsel çalışmalarla ön plana çıkması için yoğun çaba harcayan Rektör Türkay Dereli’nin bu hedefine büyük katkı sunan genç bilim insanı Yola, hem İskenderun’a, hem de İSTE’ye büyük bir gurur yaşattı.

Bilimin önünü açan gençlere ödül

Pera Müzesi Oditoryumu’nda yapılan törende Temel Bilimler ve Mühendislik alanlarına katkıda bulunan, ülkemizde bu alanların görünürlüğünün artmasına ve gelişmesine öncülük eden 6 bilim insanı için düzenlenen ve sunuculuğunu ünlü oyuncu Şencan Güleryüz’ün üstlendiği geceye rektörlerin yanısıra, bilim, iş ve sivil toplum alanından çok sayıda davetli katıldı.

Doç. Dr. Mehmet Lütfi Yola’YI KUTLAYAN iste Rektörü Türkay Dereli, “Genç bilim insanı seçilen Doç. Dr. Mehmet Lütfi Yola’ya İskenderun’a ve İSTE’ye bu gururu yaşattığı için teşekkür ediyoruz ve başarılarının devamını diliyoruz” dedi.

Başarısı tescillendi

İskenderun’un gururu Doç. Dr. Mehmet Lütfi Yola, araştırmaları farmasötik preparat, kan, idrar, gıda, su gibi gerçek numune ortamlarında önemli analitlerin veya hedef moleküllerin mikro ya da nano seviyelerinde hassas tayinine yönelik Sensör/Biyosensör’lerin tasarımı ve validasyonu üzerine yoğunlaşmaktadır. Özellikle tıp, eczacılık ve biyomedikal bilim alanlarında kullanılabilecek, insan sağlığı açısından tehdit oluşturmayan, daha temiz bir ekosistem ve kimya sektörüne yönelik nanomalzemeler/kompozitler sentezlemek, modern analitik sistemler kullanılarak insan sağlığını ciddi bir şekilde tehdit eden önemli ajanların (mikotoksin, pestisit, ağır metal vb.) anlık analizi yapılarak bilinçsiz ve kontrolsüz kullanımının önüne geçebilmek adına çalışmalar yürütmektedir.

Bir cevap yazın