Doğayı korumaya sessiz çığlık!

İskenderun İlçe Halk Kütüphanesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliği kapsamında pandomim gösterisi yapan General Şükrü Kanadlı İlkokulu’nun minik öğrencileri doğa sevgisinin önemini en yalın haliyle anlattı.

Sınıf öğretmenleri Gül Eleman Çelikezen öncülüğünde “Sessizliğin çığlığı” sloganıyla kütüphane bahçesinde sergiledikleri oyunda usta oyuncuları aratmayan İskenderun General Şükrü Kanatlı İlkokulu’nun 1\A sınıfı öğrencileri yetenekleriyle velilerden ve izleyenlerden tam not aldı.

Yüzleri pandomim sanatçıları gibi boyanan, özel hazırlanmış yeşil kostümle doğayı ve boyunlarına taktıkları papatyalarla yaşamı anlatan öğrenciler yoldan geçen herkesin dikkatini çekmeyi başarırken,  miniklere zaman zaman İskenderun İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Leyla Harika Yaman da eşlik etti.

“Sevginin gücü, her kapıyı açar”

Öğrencileri ile birlikte uzun süren bir hazırlık döneminin ardından pandomim oyununu başarıyla sergilemenin mutluluğunu yaşadığını söyleyen İskenderun General Şükrü Kanatlı İlkokulu 1\A Sınıf Öğretmeni Gül Eleman Çelikezen, ‘Çocuk kalbinden taşan sevginin her kapıyı açacağına inandığını belirterek, “’Dudakların dişlerinin arasında ezilirken sessizliğin lehçesiyle konuşmaya başlarsın. Aklında cümleler dans ederken, bir pandomim ustası olur çıkarsın. Duymazsın sessizliğin çığlığını, tırmalar kulaklarını, hissedersin ama yaşayamazsın’ dizelerden yola çıkarak, çocuklarımızın kalbinden taşan sevgiyi, onlar için en anlamlı gün olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda mimikler ve şarkılarla anlatmak istedik. Sağolsun Kütüphane Müdürümüz Harika Hanım da bizleri kütüphanede misafir etti. Doğa sevgisini ve sevginin gücünü sözcükler olmadan ifade eden öğrencilerimize ve bizleri yalnız bırakmayan velilerimize çok teşekkür ederim” dedi.

Tiyatronun sözsüz oyunu pandomim ilgi gördü

İskenderun İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Leyla Harika Yaman da, “Gösteri doğanın insan eliyle yok edilişini ve yine insan eliyle yeniden hayat bulmasını, etkileşimin iyiliğe de kötülüğe de yön verebildiğini anlattı bizlere. Tiyatronun sözsüz oyunu olan pandomim evrensel bir sanat dili olarak kabul edilir. Öğrencilerin de beden dilini kullanmaları, yeteneklerini farketmeleri ve yaşamı algılaması açısından da oyunun büyük önem taşıdığını düşünüyorum. Sessizliğin Çığlığı adlı muhteşem pandomim gösterisini kütüphanemizde sunan General Şükrü Kanadlı İlkokulu 1/A sınıfı öğrencileri ve öğretmenleri Gül Çelikezen’e teşekkür ediyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla da bugünün Kütüphane Müdürü sanatçı ruhlu bu çocuklarımızın hepsi oldu” şeklinde konuştu.

Başarılı performansa ödül

Gösterinin sonunda İskenderun İlçe Halk Kütüphane Müdürü Harika Leyla Yaman, öğrencilere ve Sınıf Öğretmenleri Gül Çelikezen’e papatya dağıtarak, sanatsel etkinliklerinden dolayı teşekkür etti. Çocuklara hayatları boyunca unutamayacakları güne imza atan Gül Çelikezen, oyunu başarıyla sergileyen öğrencilerini dondurma ile ödüllendirdi. 

Bir cevap yazın