Minik kalpler İskenderun’da devleşti!

Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk ve dünya çocuklarına armağanı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, yurt genelinde olduğu gibi İskenderun’da da coşkuyla kutlandı. 

Atatürk Anıt Alanı’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması, Ata’nın manevi huzuruna çelenk sunumu ile başlayan törenler renkli görüntülere sahne oldu.

Törene, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Keskin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Köseoğlu, sivil toplum kuruluşları ile siyasi parti temsilcileri, öğrenciler öğretmenler ve vatandaşlar katıldı. 

Çelenk sunumunun ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Köseoğlu, 23 Nisan tarihinde Türk insanının bağımsızlığını tescillediği ve hiçbir zaman özgürlüğünden vazgeçmeyeceğini tüm dünyaya kabul ettirdiğini belirterek, “TBMM’nin açılışının 99’uncu yıl dönümüne ulaşmanın heyecanıyla, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nnı büyük bir sevinç ve coşkuyla kutluyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde ve O’nun ‘Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır’ öngörüsüyle yakılan bağımsızlık ateşi 23 Nisan 1920 tarihinde Ankara’dan Anadolu’nun 4 bir yanını aydınlatan bir güneş haline gelmiştir. Işığını eşsiz bir aşkla vatana gönül verenlerin gayretinden, azminden ve birlik –beraberliğinden alan bu güneş, ülkemizin baharını yaza döndüren bir dirilişin müjdecisi olmuştur. Bağımsızlık tutkusuyla gönülleri tutuşmuş bu millet vatanına, bayrağına, brilik ve beraberliğine karşı geçmişte Çanakkale’de ve Kurtuluş Savaşı’nda yakın zamanda da 15 Temmuz’da en büyük cevabı vermiş ve bağımıszlığının karakteri olduğunu bütün dünyaya kabul ettirmiştir” dedi. 

İlkokul öğrencisinin 23 Nisan şiirini okurken duygulanarak gözyaşlarını tutamadığı törende duygu dolu anlar yaşanırken, şiirlerin okunmasının ardından törenler Gr. Gani Bahadırlı İlkokulu’nda devam etti.

Bir cevap yazın