Renkli ve güzelliklerle dolu bir bayram kutlaması

İskenderun Karasun Manuk Ermeni Kilisesi İsa Mesih’in ölümden dirilişinin kutlandığı ‘Paskalya Bayramı (Surp Zadik)’i coşku içerisinde kutladı.

Hatay Ermeni Kiliseleri Din Görevlisi Avedis Tabaşyan tarafından yönetilen Paskalya Bayramı ayininde Hatay ve farklı illerden gelen Katolik ve Ermeni vatandaşlar dualar ve ilahiler eşliğinde bayram sevincini birlikte kutladı.

Mumlar ve dualar, barış için

İsa Mesih’in diriliş bayramında veridği vaazda sevginin ve paylaşmanın önemine vurgu yapan Peder Tabaşyan, “Diriliş aslında yürekten başlayarak, insanlara verdiğimiz sevgiyle devam eder. Bizim korkutan değil, seven bir tanrımız var. Bu yüzden diliyoruz ki ülkemizdeki ve dünyamızdaki bütün kavgalar ve kaygılar bitsin. Birlikte gönül gönüle geçirdiğimiz bayramlarımız hepimize esenlik getirsin. Krisdos Haryavi Merelots. Orhniale Harutyunin Krisdosi (İsa Dirildi, Gerçekten Dirildi.) Her sene bugünlere” diyerek tüm Hıristiyan cemaatinin Paskalya Bayramını kutladı.

Kiliseyi yeniden dirilişin aydınlığı sardı

Vaaz sonrası kilisenin ışıkları söndürülerek cemaate dağıtılan mumlar, Hatay Ermeni Kiliseleri Din Görevlisi Avedis Tabaşyan’ın elindeki mumdan yakıldı.

Yakılan mumların evlere esenlik getirmesini dileyen Tabaşyan, daha sonra ilahiler eşliğinde kilise salonunda ekmek, yumurta, su ve tuzu kutsayarak, cemaate ‘İsa Dirildi, Gerçekten Dirildi’ dedi. Cemaatin de ‘İsa Dirildi, Gerçekten Dirildi’ şeklinde karşılık verdiği ayin sonrası, kilise salonunda düzenlenen kokteyl ve yumurta tokuşturma geleneğiyle bayram büyük bir sevinç ve coşku içerisinde kutladı.

Peder Avedis Tabaşyan ve Kilise yönetimi daha sonra bayrama özel yaptırılan pastayı keserek Paskalya coşkusunu cemaat üyeleri ile yumurta tokuşturarak paylaştı.

Bir cevap yazın