Arsuz’da doğayı koruma nöbeti!

Arsuz Madencilik A.Ş. tarafından Kale Köyü sınırlarında işletilen krom ocağı ve zenginleştirme tesisinin çalışma alanının iki katına çıkartılması talebine Arsuzlular büyük tepki gösterirken, bugün yapılacak olan ÇED Toplantısı için tüm sivil toplum kuruluşları harekete geçti. Çevre ve Şehircilik Hatay İl Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda Kale Mahallesi mevkiindeki krom ocağı ve tesisin kapasite artışı ile ilgili Çevre Etki Değerlendirme başvurusunun uygun bulunduğu belirtilerek, projeye ilişkin ÇED sürecinin başlatıldığı açıklanınca Arsuzlular doğayı korumak için ortak hareket kararı aldı.

Tamamı orman arazisi olan alanla ilgili duyuruda; Çevresel Etki Değerlendirmesi süreci tamamlanana kadar süreç ile ilgili her türlü bilgiler ile projeye ilişkin görüş, soru ve önerilerin bakanlığa gönderilebileceği belirtilmişti.

Projedeki kapasite artışı ile çalışma alanının 32,68 hektardan 72,84 hektara genişletileceği ifade edilirken, böyle bir projenin; tarım alanlarına yakınlığı ile Arsuz Yaban Hayatı Geliştirme Sahası´na olumsuz etkilerine dikkat çeken çevreciler, bu projeye karşı çıkıyor ve yetkilileri duyarlı olmaya çağırıyor.

Arsuzlular, ÇED Toplantısının yapılacağı Kale Köyü’ne giderek tepkilerini ortaya koyacak. Arsuz Belediyesi de projeye onay vermediğini duyururken, halkın isteklerine kayıtsız kalmayacakları mesajı verdi. 

Bir cevap yazın