Demokrasiye atılan darbeye Hatay’dan tepki

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na şehit cenazesinde yapılan saldırıyı kınamak üzere CHP il teşkilatlarının 81 ilde düzenlediği eş zamanlı basın açıklaması Hatay’da da gerçekleşti.

İl binasındaki toplantıya CHP Hatay Milletvekilleri Mehmet Güzelmansur, Suzan Şahin ve İsmet Tokdemir, HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın yanı sıra İYİ Parti Hatay temsilcileri ile çok sayıda Hataylı vatandaş katıldı.

CHP Hatay Gençlik Örgütü’nün, ‘Asla geçmeyecek o yumruğun izi, kimse öldüremez bizim vatan sevgimizi’ yazılı pankart açtığı toplantıya katılan herkes ‘Kılıçdaroğlu yalnız değildir’ mesajı verdi.

“Protesto değil, organize eylem”

Toplantıya katılanlar adına açıklama yapan CHP Hatay İl Başkanı Halil İbrahim Özgün, şehit cenazesine katılan tek siyasi parti liderinin Kemal Klıçdaroğlu olduğuna dikkat çekerek, “Bugün ülkemizin başkentinde, hepimizin şehidi Mehmetçiğimizin cenaze töreninde şehidimizin cenazesine katılan tek siyasi parti lideri olan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanına hain bir saldırıda bulunulmuştur. Bu hain saldırı aynı zamanda şehidimiz Yener Kırıkçı’ya ve onun ailesine karşı da yapılmış büyük bir saygısızlıktır. Yapılan saldırı sıradan bir protesto değil, organize bir eylemdir. Bu hain saldırı ülkemizin demokrasisine, birlik ve beraberliğine ve iç huzuruna karşı yapılmıştır” şeklinde konuştu.

“Saldırının azmettiricileri bellidir”

Başkan Özgün’ün saldırının altyapısını hazırlayanları doğrudan hedef gösterdiği açıklamasında, “Bu saldırının azmettiricileri bellidir. Adına gazete denen bir takım paçavralarda kimler Cumhuriyet Halk Partisi’ni ve Cumhuriyet Halk Partilileri hedef gösterdiyse, bir takım operasyon kanallarında kimler Sayın Genel Başkanlarımıza idam tehditlerinde bulunduysa, Cumhuriyet Halk Partililerin şehit cenazelerine alınmaması talimatı verdiyse, meydanlarda bu ülkenin kurucu partisine, Gazi Mustafa Kemal’in ‘İki büyük eserimden biridir’ dediği CHP’ye kimler ağza alınmayacak hakaret ve tehditlerde bulunduysa bu saldırının altyapısını hazırlayanlar onlardır” ifadelerine yer verdi.

“Saldırganlar, Emperyalist güçlerin hizmetkarları”

Saldırıyı gerçekleştirenlerin emperyalist güçler ile bağlantısı olduğuna da vurgu yapan Özgün, “Toplumumuza kin ve nefret tohumu eken, bundan da siyasi rant bekleyen zehirli dil ve bu dilin sahipleri bugün yapılan bu hain saldırıda pay sahibidir. Askerimize kurşun sıkarak bu ülkeyi bölüp parçalamaya çalışan hainlere, attığı manşetlere milleti şehit cenazeleri üzerinden bölüp parçalamaya çalışan edepsizler aynı emperyalist güçlerin hizmetkârıdır. Aralarında açıkça bir amaç birliği vardır. Biz Cumhuriyet Halk Partisi’nin her bir üyesi olarak saldırıları gerçekleştiren zavallıların arkasındaki karanlık güçlere karşı dün ayaktaydık, bugün de ayakta duracağız” şeklinde konuştu.

“Oyunu bozacak güçteyiz”

Ankara Valisi ve İçişleri Bakanını da istifaya davet eden İl Başkanı Halil İbrahim Özgün, “Bizler ve aziz milletimiz soğukkanlılıkla oynanmak istenen oyunu bozacak güçteyiz. Bizler Kuvay-ı Milliye’nin devamı olan Cumhuriyet Halk Partisi’yiz” ifadelerini kullandı.

Bir cevap yazın