Mavi Trene İskenderun’da coşkulu karşılama

Ticaret Bakanlığı’nın sosyal kooperatifçiliği canlandırmak amacıyla geliştirdiği proje kapsamında İstanbul’dan ilkbahar turuna çıkan  “Sosyal Kooperatif Eğitim ve Tanıtım Treni” İskenderun Tren Garı Şefliği’ne ulaştı.

Sosyal Kooperatif Treni için İskenderun Garı’nda gerçekleşen karşılama törenine Hatay Vali Yardımcısı Erol Özkan, Doğu Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Ali Aygün, Esnaf, Sanatârlar ve Kooperatifçilik Genel Müdür Yardımcısı Ekrem Alper Bozkurt, Ticaret İl Müdürü Halit İmrek, kooperatif temsilcileri, esnaf ve sanatkâr meslek kuruluşlarının temsilcileri, oda başkanları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 

“Sosyal Kooperatif Eğitim ve Tanıtım Treni’nin öneminden bahseden Esnaf, Sanatârlar ve Kooperatifçilik Genel Müdür Yardımcısı Ekrem Alper Bozkurt ve Vali Yardımcısı Erol Özkan’ın konuşmalarının ardından, Mehteran takımı gösterisi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Folklor gösterisi, Engelsiz Atölyesi koro gösterisi gerçekleşti ve kooperatif stantları ziyaret edildi.

Programın devamında İskenderun Teknik Üniversitesi’nde, Rektör Türkay Dereli’nin de katılımıyla Sosyal Kooperatifçilik Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi.

Yayladağı Konteyner Kente ziyaret

Trendeki heyet, daha sonra Yayladağı’nda Bayırbucak Türkmenlerinin kaldığı Yayladağı Konteyner Kenti’ne gitti. Buradaki okulları gezen heyet, çocuklara çeşitli hediyeler dağıtarak, öğrencilere sosyal kooperatif hakkında bilgiler verdi.

Heyet, Yayladağı Kaymakamlığı önderliğinde ekilen çilek tarlalarında da incelemelerde bulundu.

Ziyarete, Ticaret Bakanlığı Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdür Yardımcısı Ekrem Alper Bozkurt, Hatay Ticaret İl Müdürü Halit İmrek ile Türkiye’nin çeşitli kentlerinden çok sayıda ticaret uzmanı katıldı.

Ticaret Uzmanı Gökçen Mert Korkmaz, yaptığı açıklamada, 2017 yılında sosyal kooperatifçiliği geliştirmek ve yaygınlaştırmak adına başlatılan projeyi geliştirdiklerini dile getirerek, 8 kente daha ziyaret gerçekleştireceklerini kaydetti.

Bir cevap yazın