Bir sayı Play-Off’u riske soktu!

Hatay Büyükşehir Belediyespor, Kadınlar Basketbol Süper Ligi play-off çeyrek final ilk maçında kendi saha ve seyircisi önünde konuk ettiği Galatasaray’a 62-63 mağlup olarak, seride 1-0 geriye düştü. Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde normal sezonunu 20 galibiyetle 3.sırada tamamlayan Hatay BŞB ile normal sezonu 6.sırada tamamlayan Galatasaray’ın kıyasıya play-off mücadelesine karşılıklı savunma damga vurgu.

İlk çeyreğin ilk mola dönüşü ev sahibi ekip Hatayspor’un 7-0’lık serisi ile elde ettiği skoru konuk takım üç sayı geriden takip etti. 9-6 Çeyreğin bitimine 15 saniye kala Hatay’ın Meleklerinin bulduğu sayılara Melekler ikinci periyoda 11-7 önde girdi.

İkinci çeyrek rakip takımdan Sinem Ataş’ın turnike basketiyle başladı. Hatay ekibinin ilerleyen dakikalarda yakaladığı 7-0’lık seriden sonra karşılaşma karşılıklı sayılarla devam etti. Bu dönemde Victoria Macaulay ve Işıl Alben skorer oyunlarıyla etkili olan devrenin bitimine 02:08 kala Hatay BB molaya 26-19’luk üstünlüğüyle girdi. Mola dönüşü konuk takım bulduğu sayılarıyla 26-27 öne geçti. Devrenin bitimine üç saniye kala üç sayılık basket bulan sarı – kırmızılı takım soyunma odasına 26-30 önde gitti.

Üçüncü çeyrekte farkı açan konuk takım, son çeyreğe 41-52 skorla girdi. Son çeyreğe arka arkaya bulduğu iki basketle başlayan ve maçın bitimine dört dakika kala skoru 59-59 eşitleyen Hatay’ın Melekleri, bu dakikadar sonra üstünlük kurmak için atağa geçti. Ancak skordaki denge konuk takım sporcusu Moriah Jefferson’ın basketiyle değişti. 59-61. Baskısını arttıran sarı kırmızılı takım farkı dört sayıya çıkararak karşılaşmanın son bir dakikasına 59-63 önde girdi. Karşılaşmanın son dakikasında ev sahibi Hatay Büyükşehir’in bulduğu üç sayılık basket farkı bir sayıya kadar indirse de galibiyete yetmedi. Hatay’ın Melekleri karşılaşmadan 62-63 olmak üzere bir sayı farkla mağlup oldu.

İki galibiyete ulaşacak takımın yarı finale çıkacağı seride ikinci karşılaşma, 20 Nisan Cumartesi günü İstanbul’da oynanacak.

Bir cevap yazın