Arsuz turizmine değer katan başkan

Arsuz’da turizmin gelişmesi yönündeki çalışmalarıyla takdir toplayan Arsuz Turizm ve Kültür Derneği(ATKDER)’nin faaliyetleri takdir topluyor. Turizm Haftası nedeniyle de çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapacak olan ATKDER’in genç ve çalışkan Başkanı Hasan Arslan, turizm sektörünün evrensel bir yapıya sahip olduğunu ve kültürleri kaynaştırdığını dile getirdi.

15-21 Nisan tarihleri arasında kutlanacak olan Turizm Haftası nedeniyle bir mesaj yayınlayan ATKDER Başkanı Hasan Arslan, öncelikle Arsuz’u dünyaya tanıtmak için önemli projelere imza atacaklarını belirterek, “Turizm; din, dil, ırk ayrımı olmaksızın insanlar arasında barış ve dostluk duygularını geliştirerek dünya barışına katkı sağlayan en önemli sektördür ve biz bu sektörde Arsuz olarak dünyadaki yerimizi alacağımıza inanıyorum” dedi.

Dünyanın en hızlı gelişen sektörlerinden biri olan turizmin, ülke ekonomisine yaptığı katkının yanısıra kültürlerin birbirini tanımasında, kaynaşmasında ve evrensel anlamda barışın sağlanmasında da önemli bir araç olduğuna da dikkat çeken Arslan, “Arsuz olarak; sahip olduğumuz eşsiz tarih ve doğanın korunarak sürdürülebilir bir turizm anlayışının geliştirilmesinin yanında Arsuz’u uluslararası bir turizm markası yapmak en önemli hedefimizdir” hatırlatmasını yaptı.

Turizm Haftası etkinliklerinin toplumda turizm bilincinin pekiştirilmesi ve geliştirilmesine katkısının büyük olacağına inandıklarını belirten ATKDER Başkanı Hasan Arslan, “İstihdama ve bölgesel kalkınmaya büyük etki sağlayan başta sektörün emektar çalışanları olmak üzere, tüm turizm camiasının ve halkımızın Turizm Haftası’nı kutluyorum” sözleriyle turizmin önemini de vurguladı.

Arsuz Turizm ve Kültür Derneği Başkanı Hasan Arslan, 21 Nisan günü Arsuz’un tarihi yerlerinden biri olan ‘Yazılı taşlara’ yapılacak olan doğa yürüyüşüne tüm vatandaşları davet etti.

Bir cevap yazın