Her biri ayrı bir fedakarlık abidesi!

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Türk Polis Teşkilatı’nın 174.Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla Hatay İl Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen gala yemeğine katıldı.

Ottoman Otel’de düzenlenen programa Hatay Valisi Rahmi Doğan ve eşi Gülden Gülüzar Doğan’ın yanı sır, 39.Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Alpaslan Kılınç, İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe, 2. Hudut Alayı Komutanı Piyade Albay Ahmet Gürbüz, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet Turan Oral,  İl Jandarma Komutanı Vekili Albay Yılmaz Kırgel, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Sahil Güvenlik Grup Komutanı Yarbay Çağın Taşkın, siyasi partilerin İl Başkanları, STK temsilcileri, işinsanları ile gaziler ve şehit yakınları katıldı.

Türk Polis Teşkilatı’nın 174. Yıldönümü dolayısıyla sinevizyon gösterimi ile başlayan gece, Hatice Ana Camii İmamı Hüseyin Seraslan’ın Kuran-ı Kerim Tilaveti ve İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu’nun yaptığı dua ile devam etti.  

“Vatandaşların korkmadan başını yaslayabileceği bir omuz”

Günün anlam ve önemine dair konuşmayı yapmak üzere kürsüye gelen İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Türk Polis Teşkilatı’nın 174. yılını kutlamanın gurur ve heyecanı içinde olduklarını belirterek, “174 yıldır hakka, hukuka, vicdana ahlaka uygun şekilde halkımızın hizmetinde olan teşkilatımız 174 yıldır hizmet ettiğimiz vatandaşlarımızın korkmadan başını yaslayabileceği bir omuz haline gelmiştir. Teşkilatımız nice faciayı önlemiş, nice canı bu topraklara bağışlamış bir fedakarlık abidesidir. Gözünü kırpmadan bu memleket için can veren bu teşkilatın yiğit evlatları 174 yıllık tarihimiz boyunca sergiledikleri kahramanlık örneklerinden birini ve hatta en önemlisini 15 Temmuz zincirlerini kırarak tarihin sayfalarına altın harflerle yazmaya başarmanın ve bu mukaddes görevi yerine getirmenin gurunu yaşamaktadır. Teşkilatım Hatay’ın güvenliğinin teminatıdır. Bu onurlu göreve evlat yetiştiren bütün anaları buradan hürmetle selamlıyorum” dedi

“Polis; vatan için, devlet için, millet için var”

Gecenin onur konuğu olarak programa iştirak eden Vali Doğan ise huzur ve güvenliğin sağlanması konusunda il genelindeki üstün gayretleri ve başarılı çalışmaları dolayısıyla emniyet teşkilatına teşekkür ederek, “Emniyet Teşkilatımızın değerli mensupları, aziz Şehitlerimizin değerli aileleri muhterem Gazilerimiz Emniyet teşkilatımızın kuruluşunun 174. yıldönümünü en içten dileklerimle kutluyorum. İl Emniyet Müdürlüğümüzce düzenlenen yemek vesilesiyle sizlerle bir arada olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum.  174 yıllık bir teşkilat Osmanlı’nın son dönemini görmüş, Islahat Fermanını yaşamış, Kırım Harbini görmüş, I. Dünya savaşını görmüş, Sarıkamış ve Çanakkale’yi yaşamış bir teşkilattır. Aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Kuruluşunun görmüş ve günümüze kadar getirmiş olduğu aşamaların içerisinde önemli görevler üstlenmiş bir teşkilattır. Emniyet teşkilatımız, devletimizin bekası için, halkımızın huzur ve güvenliğinin sürekli hale getirilmesi için gerektiğinde gözlerini kırpmadan canlarını feda ediyorlar. Bunu en son Zeytin Dalı Harekatı’nda gösteren bu teşkilat, Türk Silahlı Kuvvetleri ile birlikte sırt sırta, omuz omuza bu ülkenin güvenliği için yapılması gerekeni yapmıştır ve yapmaya da devam etmektedir. İlimizde de huzur ve güvenliğin sağlanması konusunda üstün gayret ve başarılı çalışmaları dolayısıyla başta İl Emniyet Müdürümüz olmak üzere tüm amir ve memurlarımızı kutluyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum. Teşkilatın kuruluşundan bugüne kadar bu vatan için, devlet için, millet için Emniyet Teşkilatımız bünyesinde görev yaparken hayatlarını kaybeden tüm şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor, şehitlerimizin ailelerine, siz mesai arkadaşlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum. Görevleri başında gazi olan tüm polislerimizi de şükranla anıyorum. Polis Haftasının tüm polislerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Bedii Sabuncu Güzel Sanatlar Lisesi öğretmenlerinden oluşan Trionun müzik dinletisi ile devam eden gala programı Emniyet Teşkilatının kuruluşunun 174. yıldönümü pastasının Vali Doğan ve protokol üyelerinin kesmesinin ardından sona erdi.

Bir cevap yazın