İSTE’li öğrenciler teknolojide fark yarattı

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE )Hidrojen Teknolojileri Öğrenci Topluluğu tarafından oluşturulan ‘Hidrojen enerjisi ile çalışan araç yapımı’ projesinin tanıtım toplantısı İTSO’da düzenlendi.  

İsminin İSTE C-H2 olması planlanan aracın tasarımı ve geliştirilmesini içeren projenin yürütücülüğünü İSTE Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Hakan Demir yaparken, Mekatronik Mühendisliği Bölümü’nden Dr. Mustafa Kaan Baltacıoğlu ile Makina Mühendisliği Bölümü’nden Arş. Gör. Raif Kenanoğlu ise projede danışman olarak yer aldı.

Proje tanıtım toplantısında İSTE öğrencileri adına sinevizyon destekli sunum yapan Makine Mühendisliği bölümü 3. Sınıf öğrencisi Mehmet Ekiz, “İskenderun Tkenik Üniversitesi (İSTE) olarak ürettiğimiz araç ile sadece üniversitemizi değil İskenderun’u, Hatay’ı ve belki de ülkemizi temsil edebileceğimizi göstermek istedik. Üzerinde çalıştığımız Hidromobil (İSTEC-H2) aracımıza destek olmanızı bekliyoruz” dedi.

İSTE öğrencilerinin sunumunu ilgiyle izleyen İTSO Yönetim Kurulu Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, oda olarak bölge ekonomisine değer katacak projelerin yanında yer almaya gayret gösterdiklerini belirterek, “Üniversitemize de her zaman destek olduk. Bundan sonra da destek olmaya devam edeceğiz. Katılacağınız bu yarışmada iyi dereceler almanızı temenni ediyorum. Projenizin hayata geçirilmesi noktasında İskenderunlu iş adamlarımız ile birlikte bizler de İTSO olarak yönetim kurulumuzun alacağı karar doğrultusunda elimizden gelen desteği vermeye hazırız. Projenizin ekonomik anlamda hayata geçirilmesi noktasında bölgemize, değer katacağına inanıyorum. Sizlere başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın