Mazbatayı, efsane yazan Hatay Halkı adına aldı

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde rakibine fark atarak CHP’den yeniden Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Lütfü Savaş mazbatasını törenle aldı. Başkan Savaş’a mazbatasını, Hatay Adliyesi’nde İl Seçim Kurulu Başkanı Hüseyin Gazi Çağ verdi.

Mazbatayı tüm Hatay halkı adına aldığını söyleyen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, “Ben Hataylı hemşehrilerime bizi böyle onurlu bir göreve üçüncü kez layık gördükleri için hem teşekkür ediyorum hem de onları tebrik ediyorum. Biz seçimleri demokrasinin bayramı olarak biliyoruz. Bu bayramı bize yaşattıkları için herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmasının ardından Savaş, adliye önünde kendisini bekleyen kalabalığı selamlayan Başkan Savaş, daha sonra belediye hizmet binasına geçti.

“Huzur kazansın diyen herkese teşekkürler”

Davul, zurna ve zılgıtlarla, Efsane şarkısı ile karşılanan Başkan Savaş, alanı hınca hınç dolduran vatandaşlara seslendi.

Hatay’ın kazanmaya devam edeceğini söyleyen Başkan Savaş, “Efsane şarkısı benim değil, Hatay Halkının efsane olduğunu gösteren şarkıdır. 2014, 30 Martı’nda çetin bir mücadele sonucunda tarih yazdınız, 2019, 31 Martı’nda da aynı tarihi altın yıldızlarla yazdınız. Efsane ben değilim bu tarihe not düşen Hatay Halkıdır. 10 yıl önce bir damla idik; inandık, birlik olduk; büyüdük, göl olduk, deniz olduk, okyanus olduk, Meydanlara sığmaz olduk. Hatay’da huzur kazansın, geleceğimiz kazansın diyen herkese canı gönülden teşekkür ediyorum. 2014 seçiminde mazbatayı almamız, ‘41 kez maşallah’ diyelim diye 41 gün sürmüştü, 41 gün sonra galibiyetimizi vermişti. Bu seçimde ise demokratik mücadelemiz sonucu 5 gün sonra mazbatamızı aldık. 5 yıl daha yorulmadan, durmadan, hepimizin geleceğine çalışacağız” dedi.

Bir cevap yazın