Cesur yürek, ‘Dünya Milyarderleri’ listesinde

FORBES’in dünyanın en zenginlerini sıraladığı ‘Dünya Milyarderleri’ listesi bu yıl 33’üncü kez yayımlandı. Listede, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Fuat Tosyalı ve kardeşleri Fatih (53) ve Ayhan Tosyalı (55) ile eşit oranda hissedar oldukları Tosyalı Holding şirketleri ile milyarderler listesinde Fuat Tosyalı 1,2 kardeşleri 1,1 milyar dolarlık servet rakamıyla yer aldı. Ailenin toplam serveti ise 3,4 milyar olarak belirlendi.

Cesur yürek

Tosyalı Holding’in yurtdışı cirosu Türkiye’yi geçerken, Holdingin Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı’nın hesabına göre bugüne kadar 3 milyar dolar harcadıkları Cezayir’deki tüm yatırımlar tamamlandığında yalnız bu ülkeden yıllık 5 milyar dolar ciro gelecek.

Forbes’in Nisan sayısına kapak olan Fuat Tosyalı için ‘Cesur Yürek’ başlığı atılırken, “Cesur Yürek,  5 ülkede, 6 milyar doları aşan yatırımla cevherden başlayarak demir çeliğin tüm aşamalarına hükmedecek. Riskli bölgelerde kurduğu oyunla Fuat Tosyalı, şirketini küresel bir çelik devine dönüştürüyor” yorumu yer aldı.

İki ülkeye daha yatırım

Dergide ayrıca, Fuat Tosyalı’nın iki ülkede daha yatırım planı olduğuna dikkat çekilen ‘Global oyun’ başlıklı haberde de “Küresel büyüme kapsamında Afrika kıtasında Cezayir ve Senegal’e ek olarak iki ülkede daha yatırım kararı var. Şimdilik adı saklı tutulan bu iki ülkede ilk etapta gerçekleşecek 500 milyon dolar yatırımla direkt madenden üretime geçilecek. Tosyalı’nın kurduğu bu oyun, planladığı gibi giderse demir çelik ve boru üretiminde ‘İlk global Türk şirketi’nin ortaya çıkışına sadece birkaç yıl kalmış demektir” ifadelerine yer verildi.

Bir cevap yazın