Asaf Güven, çiftçilerle Arsuz’a sevgi tohumu ekti!

CHP Arsuz Belediye Başkan Adayı Asaf Güven, toprağı işleyen ve alın terini berekete dönüştüren çiftçilerle Karaağaç Mahallesi’nde buluştu.

Mehmet Açıkgöz’ün ev sahipliğinde düzenlenen ve ekmeğini topraktan çıkaran çiftçilerin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda Asaf Güven, üreten Arsuz hedeflerinde en büyük paydaşlarının çiftçiler olacağını söyledi.

Katılımcı, şeffaf, hizmetin merkezine insanı koyan belediyecilik anlayışı içerisinde, tarıma ve dolayısıyla da çiftçilere büyük önem verdiğini anlatan Güven, “İlçemizin turizm ve tarım olmak üzere iki lokomotif sektöründen biri olan tarımın modern bir şekilde, çiftçinin emeğinin karşılığını aldığı bir modelde yapılmasına öncülük edeceğiz.  Bu konuda Arsuz Kent Konseyi’nin yapmış olduğu tarım çalıştayının sonuç raporunun da bu konudaki çalışmalarımıza ışık tutacağını düşünüyorum. Ayrıca, ilçemizde üretici ve tüketici kooperatiflerinin, üretici birliklerinin kurulması, soğuk hava depoları ve sulama göletlerinin yapılması konusunda ilgili kurumlarla işbirliği yapılarak, bu tesislerin ilçemizde kurulması için her türlü girişimde bulunacağız.  Herkesin kendi ürettiği ürününü kira ödemeden satabileceği pazarlar oluşturarak, çiftçimizin aile bütçelerine katkı sağlamalarını planlıyoruz. Atalık organik tohum üretimi kullanımı, yaygınlaştırılması ve markalaştırılması konusunda da birlikte çalışmalar yapacağız” dedi.

Bir cevap yazın