Arsuz ve Samandağı uçuracak proje başladı

Hatay Valiliği’nin yüklenici firmaya yer teslimi yapmasının ardından Samandağ Çevlik Tatil Köyü ve Arsuz Kale Mahallesini birbirine bağlayacak olan sahil yolunun yapım çalışmaları start aldı.

Başlayan çalışmalar kapsamında Çevlik – Arsuz yolu trafiğe kapatılırken, iki ilçeyi şaha kaldıracak projenin zamanında tamamlanması içinde ekipler bölgeye yönlendirildi.

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, yolun iki ilçeye sağlayacağı katkılara değinerek, “Arsuz – Samandağ yolunda çalışmaların başlaması son derece sevindirici. Bu yolun vaat edilen süre içinde bitirilmesi ve turizmin canlanmasına katkı sunmasını temenni ederim. Bu yolun tamamlanmasıyla Samandağ ve Arsuz ilçeleri çıkmaz sokak olmaktan kurtulacak ve bu ilçelerimizin gelişimine katkı sunacaktır. İki ilçe arasındaki yolu kısaltarak iki ilçenin ekonomisine katkı sunacak, turizmde evrensel sevginin yakalanmasında önemli yer teşkil edecek projenin iki ilçenin doğal ve tarihi yerleri tanıtıldığı takdirde turizme önemli katkılar sunacağına, inanç turizmini canlandırıp, yöre halkına ekonomik getiriler sunacağına inanıyorum. İlçemize gelen konuklarımız, İskenderun ve Arsuz’a gitmek için Antakya, Belen ve Defne ilçeleri üzerinden gitmek zorunda kalıyordu. Arsuz ve İskenderun’dan gelen tarım ürünleri için de uzak mesafe katetmek zorunda kalınıyordu. Çıkmaz sokak olmaktan kurtulduğumuzda tüm bu olumsuzluklar ortadan kalkacaktır. Bu yolun yapımında emeği geçen herkese teşekkür ederim” ifadelerine yer verdi.

Bir cevap yazın