Savaş, ‘Sayın Cumhurbaşkanı, keşke işin aslını bana sorsaydı!’

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, katıldığı bir radyo programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdooğan’ın İskenderun mitinginde kırpılarak yayınlanan Derekuyu videosunu izletmesini değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eksik bilgilendirildiğini belirten Başkan Savaş, “Cumhurbaşkanımızın her adaya eşit mesafede olmasını beklemek bizim hakkımız. Keşke Sayın Cumhurbaşkanımız videonun aslı nedir diye bana sorsaydı” dedi.

Devletin seçimi eşit ve adaletli bir şekilde gerçekleştirmesinden yana olduğunu da anlatan Başkan Savaş, yaptığı ve yapmayı planladığı hizmetleri anlatmanın yanısıra, rakibine de göndermeler yapmayı da ihmal etmedi.

“Önce huzur diyoruz”

Hizmet süresi içerisinde yapmış olduğu çalışmalara ana başlıklarıyla değinen Başkan Savaş, “Biz bu şehirde önce huzur sonra hizmet çerçevesinde hizmet ediyoruz. Hatay Türkiye ortalamasının iki katı kırsal alana sahip. Türkiye’deki ortalama 24,5 iken Hatay’da bu ortalama %50,5. Bu daha çok altyapı daha çok kanalizasyon, içme suyu şebekesi, isale hattı, yağmur suyu kanalı ihtiyacı anlamına geliyor. Bu nedenle biz yıllardır ihtiyaç dahilindeki bu sorunlara eğildik. 206 tane sondaj kuyusu açtık, 998 km içme suyu şebekesi, 1051 km kanalizasyon kanalı ve yağmur suyu, 8 tane arıtma tesisi yaptık. Amacımız bir tane daha yapmak Büyükçat dediğimiz böyleye arıtma tesisi kazandıracağız, 21 köprü inşa ettik, 19 tane çok amaçlı salon yaptık. Asi Nehri’nin içerisine 3670 m uzunluğunda borular döşeyerek kanalizasyon sularını Asi Nehri’ne akmasını engelledik. EXPO’yu aldık. Hatay’ı gastronomi şehri yaptık. Gastronomi konusunda geldiğimiz noktayı daha ileriye taşımayı planlıyoruz. Hatay’ı bir spor şehri yapmak için büyük bir çaba harcadık. Çöpten elektrik üretim tesisi ile 15 bin haneye yetecek elektriği ürettik” dedi.

Teleferik yaz sonuna

Teleferik projesinin alandaki kamulaştırma işlemleri sebebiyle aksadığına dikkat çeken Başkan Savaş, “5 aydır aktif olarak çalışıyoruz. Yaz sonuna teleferik çalışmalarını bitirmiş olacağız inşallah” dedi.

“Hatay’a hizmeti engelleyenler, Hatay’a hizmete talipler”

Hatay’ın Orta Doğu’nun kalbi konumuna getirmek hususunda önemli bir proje olan HADO’nun engellendiğini belirterek, “Hatay’a hizmeti engelleyenler şimdi Hatay’a hizmet edecekleri söylemleriyle seçim kazanmaya çalışıyorlar. Hani hizmet öncelikti. Kendi nefsi ön planda olanlar nasıl halka hizmet verecek ” diyerek, oy veren – vermeyen ayrımı yapmaksızın her ilçeye eşit hizmet ulaştırmak için titizlikle çalıştığını vurguladı.

“Keşke, Sayın Cumhurbaşkanımız videonun aslını bana sorsaydı”

Başkan Savaş, sosyal medyada kırpılarak yayınlanan videoyu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İskenderun mitinginde izlettirmesine değinerek, “Sayın Cumhurbaşkanımızın manevi yönü güçlüdür. Fakat videonun bir kısmı kendisine izletildiği için bir yanlış anlaşılma olmuş. Bu bizi üzer çünkü biz şehrimize ne zaman Cumhurbaşkanımız ve bakanlarımız gelse onları karşılamaya gidiyoruz. Biz devlet büyüklerimizin devletimizi temsil ettiğine inanıyoruz. Cumhurbaşkanımızın da her adaya eşit mesafede olmasını beklemek bizim hakkımız. Keşke Sayın Cumhurbaşkanımız videonun aslı nedir diye bana sorsaydı” dedi.

“Cumhurbaşkanına eksik bilgi veriliyor”

İktidar partisi mensuplarının “Bize oy verirseniz cenneti garantilersiniz”, “Hırsız bizim hırsızımız vatan hainlerine mi oy vereceksiniz?” ifadelerini de değerlendiren Başkan Savaş, “İnanan insan, hırsızlığın en büyük suç olduğunu bilir. Rabbim diyor ki; “Bana ne ile gelirseniz gelin ama kul hakkıyla gelmeyin” Demek ki hırsızlık çok daha büyük bir suç. Keşke Sayın Cumhurbaşkanımıza bu videoları da verseler. Bu insanları partiden uzaklaştırsa. Ben Sayın Cumhurbaşkanımıza eksik bilgi verdiklerini düşünüyorum” dedi.

“Keşke Amik Ovası’nı afet bölgesi ilan ettirebilseydi”

Amik Ovası’nın sular altında kalması sebebiyle zor günler yaşayan çiftçilerin dertlerine tercüman olan Başkan Savaş, “Keşke 17 yıllık iktidar dönemlerinde Amik Ovası sorununu çözselerdi. İnsanlar hayvanlarını otlatamıyor, tarım alanları ve meralar yok oldu. Keşke iktidar partisi adayımız Sayın Cumhurbaşkanımızla görüşüp burayı afet bölgesi ilan ettirebilseydi. Çiftçilerimizin sıkıntılarını çözebilseydi. Ovanın su altında kalma sebebi yağmur değil Tahtaköprü Barajı’nda gövde yükseltilmesinin yapılmamasıdır. Bunun yanı sıra Asi Nehri yatağını genişletmedikleri için de ova sular altında kaldı. Benzer bir şekilde Reyhanlı Barajı da bitmedi. Karaçay Barajı 2011 de bitecekti. 2019 yılındayız hala bitmedi. Dakikada 250 lt. su kaçağı var. Dostluk Barajı’na başladılar makineler 2 hafta çalıştı, onu da bıraktılar. Yani hiçbir şeyi bitiremeyen hiçbir hizmetle ilgilenmeyen iktidar partisi temsilcisi çıkıp büyükşehir belediye başkan adayı oluyor. Bu aday Hatay’a hizmeti 5 yıldır engelleyen birisi. Hatay halkı hafızasını yitirmedi. 2015’ten beri dağ deleceklerdi. Dağ ile ovayı birleştireceklerdi ama ortada hiçbir şey yok. Keşke bunları yapsalardı bugüne kadar” şeklinde konuştu.

Hatim-i Şerif’e davet

18 Mart Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü programını da paylaşan Başkan Savaş, “18 Mart Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünde 593 muhtarımızla HATMEK’te din adamlarımızla birlikte ebediyete intikal etmiş tüm şehitlerimiz için Hatim-i Şerif okutacağız. Tüm Hatay halkımızı misafir etmek isteriz” dedi.

Bir cevap yazın