Yollar, onlarla daha da güvenli!

Antakya’da trafiğin en yoğun olduğu 17 kadın trafik polisi, trafik denetimi için kentin en işlek caddelerinde görev alıyor. Araç ve yaya trafiğinin güvenli şekilde ilerleyebilmesi için gece gündüz çalışan kadın polisler, trafik akışını düzenleyerek, gerekli kontrolleri yapıyor.

Hatay Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü İdari Büro Amiri Komiser Yardımcısı Ayten Vural, kadın polis sayısının artmasıyla sahada görev yapan kadın personel sayısının da arttığını belirterek, “Kadın trafik polislerimiz de tıpkı erkek meslektaşları gibi gece gündüz görev alıyorlar. Yol uygulamalarında çeşitli eğitim faaliyetlerinde de tüm kadın personelimiz var. Kadın trafik polislerinin caddelerde görev yapmasını istememizdeki amacımız; kurallara dikkati çekmek, farkındalık yaratmak, mesleğe özendirmek. Bu konuda da olumlu sonuçlar almaya başladık. Özellikle kadın sürücüler bizleri görünce mutlu oluyorlar. Çocuklar, bizlere çiçek veriyorlar. Bunlar da bizi çok mutlu ediyor” dedi.

Polis memurları da mesleklerini severek yaptıklarını belirtirken, dışarı olmanın zor yanları olduğuna, ancak zor da olsa her alanda var olduklarını gösterdikleri için mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Bir cevap yazın