Kadın deyince akan sular durur!

Hatay Kadın Girişimciler Derneği (KAGİD ) tarafından düzenlenen Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğinde iş kadınları, Hatay’ın iki kadın milletvekili Suzan Şahin ve Sabahat Özgürsoy Çelik ile biraraya geldi. Şehir Kulübü’nde düzenlenen ve renkli anlara sahne olan etkinlikte, biri Ak Partili, diğeri CHP’li olan Kadın Milletvekilleri, aynı ortamda birbirlerine sarılıp, kol kola girerken, Hatay’ın hoşgörü rüzgarını estirdi.

Kürsüye birlikte gelen iki vekil, etkinliğe ev sahipliği yapan KAGİD’e teşekkür ederek, tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı.

İki kadın milletvekilinin katılımından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren KAGİD Başkanı Tuban Güçlü, ““8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü sebebiyle düzenlemiş olduğumuz organizasyona katılım göstererek bizleri onurlandıran Hatay Kadın Milletvekillerimiz Sayın Sabahat Özgürsoy Çelik ve Sayın Suzan Şahin’e teşekkür ederiz. Hataylı kadınlar olarak, Meclis’te iki Kadın Milletvekili ile temsil edildiğimiz için çok şanslıyız. Sosyal dokusuyla Türkiye ve Dünya’da örnek teşkil eden Hatay’ımızın farklı görüşlere sahip kadınlarının birlik beraberlik mesajı verdiği bu toplantıda, çok değerli 2 Kadın Milletvekilimize ev sahipliği yapmanın haklı gururunu yaşamaktayız. Bir ülkenin kalkınabilmesi için gerekli şartlardan biri, sosyal tolerans ve bütünlüktür. Bu özellik ise bilindiği üzere Hatay’ımızın en önemli özelliğidir. Sosyal açıdan elverişli iklime sahip ilimizin ekonomik kalkınma açısından da daha iyi yerlerde olması, Dernek olarak dileğimizdir. Ekonomik şartların farklı sektörler açısından elverişli hale gelmesi ise daha fazla insanın iş hayatında rol almasıyla mümkündür. Üretme çağında olup bu gücünü ekonomik hayatta kullanamayan kadınlarımızın iş hayatında aktif olarak rol almaları bu açıdan çok önemlidir. KAGİD Ailesi olarak, bugüne kadar yaptığımız projelerle, Hatay kadınlarının iş hayatına atılarak ailesini ve ülkesini kalkındıracak tüm argümanları bir araya getirmekten mutluluk duyduk, ileride de aynı şevkle bu çalışmalarımız arttırarak yapmayı planlayacağız” dedi.

Bir cevap yazın