Arsuz’da efsane başkana sonsuz ‘Güven’ var

CHP Arsuz Belediye Başkan Adayı Asaf Güven’in seçim çalışmalarını planlayacağı Seçim Koordinasyon Merkezi açılışı adeta açık hava mitingine dönüştü. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın katılımıyla, Arsuz’un hoşgörü, misafirperverlik ve paylaşma kültürünü yansıtan birlik ve beraberlik kahvaltısının ardından,  TCDD Kampı Karşısı’nda gerçekleşen açılışta Arsuzlular 31 Mart seçimlerinde Arsuz’a baharı getirmek için kenetlendi.

Arsuz’da Asaf Güven’e her geçen gün çığ gibi büyüyen ilgiyi ortaya koyan açılışa, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın yanısıra, Hatay Milletvekili Suzan Şahin,  CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin, İyi Parti Arsuz İlçe Bakanı Kamil Kubat, Arsuz Belediye Başkan aday adayları, CHP Milletvekili aday adayları Riyat Kırmızıoğlu ve Sonay Aykut, muhtarlar, STK temsilcileri, kanaat önderleri, meclis üyeleri ve adayları, partililer katıldı.

Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışında Asaf Güven’e en güzel destek ise eşi Behice Güven’den geldi. Geçirdiği trafik kazası sonucu uzun süredir tedavi gören Behice Güven, kol değnekleri ile katıldığı açılışta, elinde CHP bayrağı ile eşi Asaf Güven’i bu önemli açılışta yalnız bırakmadı.

‘Efsane başkan’ sesleri yükseldi

 ‘Efsane Başkan’ sloganlarının yükseldiği Arsuz’da, konuşmasına kendilerini yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederek başlayan CHP Arsuz Belediye Başkan Adayı Asaf Güven, “Sevgili Arsuz Halkı, Arsuz sevdalıları hepiniz Seçim Koordinasyon Merkezi’mizin açılışına hoşgeldiniz. Arsuz’u beş yıl için güvenle teslim edebileceğiniz bir seçime doğru ilerliyoruz. Bu seçimde Arsuz’u, beş yıllık plan ve projelerle çağdaş bir kent haline getirecek bir idareye teslim edeceksiniz.  Biliyoruz ki; Arsuz Türkiye’nin hatta dünyanın önemli tarım, turizm merkezlerinden bir tanesidir. Geçmişte de böyleydi bundan sonrada böyle olacak. Sizin, bizlere sevginiz, güveniniz ve desteğiniz devam ettiği sürece, sizlerle birlikte Arsuz’a yapacağımız yatırımlarla ilçemizi büyüyen ve geleceğe güvenle bakan bir kent haline getireceğimize sizlere söz veriyorum. İnanıyorum ki; birlikte aşamayacağımız hiçbir şey yok. Şubat ayının bu soğuk ve yağışlı son gününde bana destek vermeye geldiniz. Hepinize çok teşekkür ederim. Bu şunu gösteriyor; Martın sonu Arsuz’da bahar… Sizinle aramızda güçlü bir gönül bağı olduğuna ve bu bağın gittikçe kuvvetlenip, güçleneceğine yürekten inanıyorum. Hep beraber, küçüğü büyüğü, yaşlısı genciyle omuz omuza vererek Arsuz için, geleceğimiz için çalışacağız. Bu konuda oldukça iddialı ve inançlıyız” dedi.

“Arsuz için birlikte yürüme zamanı”

Birlik ve beraberlik içerisinde Arsuz için güçlü adımlarla yürüme zamanı olduğunu söyleyen Asaf Güven, “Daha önce de belediye başkanlığı yaptım. Bununla ilgili bazı arkadaşlarım ve dostlarım beni eleştirecek birşeyler bulamadılar,  ‘Başkanlığı bıraktı, gitti’ dediler. Beni eleştirenlere soruyorum; 11,5 yıl Madenli Belediye başkanlığı yaptım. Nereye kaçtık? Ne yaptık? Bilenler neler yaptığımızı çok iyi biliyor. Biz, kaldığımız yerden devam etmeye geliyoruz. Bizim, masal dinlemeye hiç zamanımız yok! Biz yolumuza güçlü adımlarla devam edeceğiz ve bu yolda halkımızla birlikte, her geçen gün daha da büyüyerek ve kenetlenerek yürüyeceğiz. Hizmetlerimizi yapabilmemiz için, sadece Arsuz’da Asaf Güven’in kazanması yetmez. Büyükşehir de bizim için çok önemli. Lütfü Savaş da çok önemli. İnşallah, Lütfü Savaş ile birlikte kazanacağız ve Arsuz’a birlikte hizmet etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Güven, birlik ve beraberliği koruyarak, herkesle birlikte ilçede kent bilincinin oluşması, bereketli topraklarında yetişen ürünlerinin pazarlaması ve markalaşması, turizmin gelişmesi gibi pek çok projeyle Arsuz’a değer katacağının sözünü verdi.

“Doktorunuza Güven’in”

Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışındaki coşkunun Arsuz’un seçime hazır olduğunu gösterdiğini söyleyen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ise  ‘Güven işi çok önemli. Bize güvendiniz güveninizi boşa çıkarmamak için elimizden geleni yaptık” diye başladığı konuşmasına Arsuzlular ‘Bizim ‘Güven’imiz var’ diyerek karşılık verdi.

Arsuz’un çok güzel ve değerli bir ilçe olduğunu ifade eden Başkan Savaş, “Hatay’da seçimi Millet İttifakı alacak. İşte Millet burada, ittifak burada.. Arsuz, çok güzel bir ilçe. Herşeyi var, ama altyapı yok, yolları berbattı. Arsuz, kendine küsmüştü. Arsuz doğasına küsmüş, turizme küsmüş, İskenderun’a küsmüş, hayata küsmüştü. Biz, 5 yılda Nazım başkanımızla birlikte ilçemize güzel hizmetler yaptık. Ona teşekkür ediyoruz, alkış gönderiyoruz. Bu bir nöbet değişimi.  Ne varsa doktorlarda var dediler, Doktor Asaf beyi getirdiler. Soyadını da Güven koymuşlar. Siz de doktorunuza ‘Güven’in. Nöbeti devralan arkadaşımız sancağı daha yukarıya taşıyacak. Asaf Başkanımızla da geri kalan hizmetleri birlikte yapacağız. Altyapıya Karaağaç’tan başladık. Yüzde 75’i bitmiş durumda, altyapı tamamlanan yerlerin asfaltına başladık. İkinci etap ihalesini yaptık şu an değerlendirilme aşamasında. Arsuz’u ihya etmeye devam edeceğiz. Birbirimize sarıldıkça daha da büyüyeceğiz. Ne iyi ettiniz de geldiniz bizi, yalnız bırakmadınız” dedi

 “Hastane için iki alternatif var”

Halkın hastane talebini dile getirmesi üzerine, Başkan Savaş CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin’i yanına çağırarak, “Hastane ile ilgili iki alternatif var. Ya Suzan Hanım Ankara’da bastıracak, hastaneyi yaptıracak,  ya da O yaptıramazsa iş size düşüyor, artık Ankara’yı da değiştireceksiniz” diyerek, hastanenin devlet yatırımı olduğuna vurgu yaptı.

Yapılan konuşmaların ardından, Arsuz merkez seçim koordinasyon toplantısının kurdelesi zılgıtlar eşliğinde kesildi.

Bir cevap yazın