Erol Bilecik, gönüllere girdi!

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) 49. Genel Kurul toplantısı ile iki yıldır sürdürdüğü başkanlık görevine son veren Hataylı İşadamı Erol Bilecik, TÜSİAD’a damgasını vuran isim olmayı başardı. Bilecik, TÜSİAD Genel Kurulu’nda iş dünyasına Mevlana’nın sözleriyle son verdi.

Bilecik konuşmasında, “Üstlendiğimiz bütün görevlerde bizim hedefimiz Atatürk’ün temel ilkelerini belirlediği, bağımsız ve çağdaş Türkiye’nin korunması ve geliştirmesi oldu” ifadelerini kullandıktan sonra salondan yoğun alkış aldı.

Bilecik, daha sonra konuşmasına, “Bugün anlatacağım Türkiye için vicdan muhasebesidir. Hepimizin bildiği gördüğü gibi, ‘güçlüyüz’ demekle güçlü ülke olunmuyor. Ülkeleri güçlü yapan çok önemli değerler var; özgürlükler, demokrasi, hukukun üstünlüğü ve insan haklarına saygıdır. Türkiye’nin güçlü ülkeler liginde olması ancak çoğulculuk, adalet, hoşgörü, kadın erkek eşitliğinin sağlanması ve çağdaş bir eğitim sistemi ile mümkündür. Ekonomi 2018’in üçüncü çeyreğinde yüzde 1,6’ya kadar geriledi. 2018’in toplam kapanışı 3’ün altında kapanacak gibi görülüyor. Şu anda ise negatif bir büyüme var. Yani ekonomi de önemli bir küçülme yaşıyoruz. Enflasyon ferman dinlemiyor. Serbest piyasa ekonomisinden taviz vermemek en önemli önceliğimiz” şeklinde konuştu.

Hatay’a ve Türkiye’ye iki yıl boyunca unutulmaz gurur yaşatan Bilecik, “Kısacası  iki yıldır kıvançla sürdürdüğüm TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanlığı görevim bugün sona eriyor. Sizlere Mevlana’nın sözüyle veda ediyorum: “Dediler ki: Gözden ırak olan, gönülden de ırak olur. Dedim ki: Gönüle giren, gözden ırak olsa ne olur.” Hoşça kalın!”

Bir cevap yazın