Yeni Deprem Yönetmeliği masaya yatırıldı

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz’un talimatları doğrultusunda Kırıkhan Belediyesi’nde görevli Yüksek İnş. Mühendisi Gökhan Gümüşçay ve İnşaat Mühendisi Burhan Karaeminoğulları tarafından ‘Yeni Deprem Yönetmeliği’ hakkında bilgilendirme ve istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Kırıkhan Belediyesi eski Meclis Toplantı Salonu’nda düzenlenen ve inşaat mühendislerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, güvenli ve sağlam yapıların insan hayatı açısından önemine dikkat çekti.

Hizmetteki önceliğinin insan odaklı hizmet olduğunu ifade eden Yavuz, “Çalışmalarımız her zaman bu doğrultuda olmuş, bundan sonra da böyle olacaktır. Çünkü bizler insanlara hizmetkâr olmaya geldik. Kaldı ki mühendislerimizin yapmış olduğu toplantıdaki konu insanlarımızın hayatı açısından büyük önem arz etmektedir. Hükümetimizin Kentsel dönüşüm ile ilgili düzenlemiş olduğu yasalarla birlikte yeni deprem yönetmeliği (TDYH 18) ile insanlarımızın güvenle oturabileceği sağlam yapıda binalar yapılması hedeflenmiştir. Bu vesile ile böyle önemli bir konuda toplantıya katılan bütün mühendislerimize duyarlılıklarından dolayı teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dilerim” dedi.

Bir cevap yazın