Bir umut da eczacılar oldu

Hatay Eczacılar Odası ve Türk Kızılayı Hatay Şubesi işbirliğiyle lösemi tanısı konulan 3,5 yaşındaki Öykü Arin Yazıcı ve tüm ihtiyacı olan hastalar adına kan ve kök hücre bağış kampanyası başlatıldı.

Hatay Eczacılar Odası’nda gerçekleşen ve gün boyu süren bağış kampanyasında çok sayıda eczacı ve vatandaş bağışta bulunarak, hastaların ve Öykü’nün kahramanı olmak için bağışta bulundu. Kampanyaya ayrıca, kış şartları nedeni ile kan bağışı sayısındaki ciddi düşüşe dikkat çeken CHP Hatay Milletvekilleri Mehmet Güzelmansur ve İsmet Tokdemir de destek verdi.

Hatay Eczacılar Odası başkanı Sedat İlkin Aközcan, kök hücre bağışının önemine değinerek, “Şuan Türkiye’de 30 bin kadar kök hücre bağışçısı var ama bu rakamın yüz binlere, beş yüz binlere, bir milyona çıkması gerekiyor. Çünkü dünyada bu sayı çok ileri seviyede. Ülkemizde, kök hücre hep hasta ailesi çevresinden toplanmaktadır. Dış ülkelerde aile bireyleri dışından yani yabancılardan alınan kök hücre bağışı yüzde 40 iken ülkemizde bu sayıda yüzde üçlerde. Bu tip organizasyonlarla ülkemizdeki kök hücre bağışçısını arttırmamız gerekiyor. Bizde bunun için bir çalışma başlattık. Hem İzmir’deki yavrumuz için hem de tüm hastalarımız için böyle bir çalışmanın içerisindeyiz. İnşallah, hastalarımıza şifa olacak kök hücrelerin bulunmasını sağlamış oluruz” dedi.

Bir cevap yazın