Hatay, Başkan Savaş’la doğaya ve tarıma sarıldı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay’ın bereketli topraklarında yerli üretime, çiftçilere ve doğaya destek vermeye devam ediyor.  Yerli üretimi arttırmak ve genetiği bozulmuş gıdalardan kurtulmak amacıyla ‘Doğal Yaşam ve Üretim Çiftlikleri’ projesi kapsamında daha önce Yayladağı Leylekli Mahallesi’nde hemşerileri ile Hatay’a özgü Karakılçık, Ali Bayır ve Kılçıksız buğday tohumlarını toprakla buluşturan Başkan Savaş, önümüzdeki günlerde üretimi çoğaltarak yerli üretime katkı sağlamayı hedefliyor.

Hayata geçirdiği proje sayesinde gelecek nesillerin genetiğiyle oynanmamış gıdalar ile beslenmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım ATAN Başkan Savaş, zihinsel ve fiziksel açıdan sağlıklı nesillerin yetişmesi için Hatay’ın çiftçisine ve yerli üretimine sarılarak, sağlığa ve tarıma katkı sunmaya devam edeceklerini söyledi.

“Belediyecilik, yalnızca yollar, altyapı ve üstyapı çalışmalarından ibaret değil”

Doğal yaşamın korunması ve gelecek kuşaklara doğal bir çevrenin bırakılması anlamında nitelikli çalışmalarıyla da takdir toplamaya devam eden Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, belediyeciliğin yalnızca yollar, altyapı ve üstyapı çalışmalarından ibaret olmadığını, ‘Hatay’ın doğasına sarıl’ sloganından yola çıkarak sosyal, kültürel ve doğal yaşama yönelik nitelikli çalışmaların Hatay’a katkı sunacağını söyledi.

“Dağ ceylanları koruma altında”

Hayvansever kişiliği ile hemşerileri tarafından örnek başkan olarak da nitelendirilen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay’ın doğal değeri olan ve nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya kalan Dağ Ceylanları’nı (Gazella Gazella) Hatay Tabiatı Koruma Derneği ile ortak yürüttüğü nesli koruma çalışmaları ile koruma altına aldı.

Yapılan koruma çalışmaları sayesinde 2008 yılında tespit edilen Hatay’ın doğal değeri Gazella Gazella’ların 100 civarında olan sayıları bugün 500’ün üzerine çıkarılabildi.

Bir cevap yazın