Lütfü Savaş, Japon Büyükelçiliği’nde imzayı attı!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın Hasta Nakil Aracı Projesi, Japonya’nın Türkiye genelinde hibe vereceği 8 yerel proje arasında yer aldı. Başkan Savaş, Japonya Büyükelçisi Akio Miyajima’nın ev sahipliğinde gerçekleşen, “2019 Yerel Projelere Hibe Programı Toplu İmza Töreni’nde Hatay’a hibe edilecek olan 2 hasta nakil aracı için protokol imzaladı.

Japonya Resmi Kalkınma Yardımı (ODA) tarafından Türkiye’de 2019 yılında gerçekleştirilmek üzere 200 başvuru arasından kabul gören 8 proje için Ankara’daki Japonya Büyükelçiliği resmi konutunda gerçekleşen törene Büyükelçi Akio Miyajima, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, CHP Hatay Milletvekilleri Suzan Şahin ve İsmet Tokdemir, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Köyceğiz Kaymakamı Erdinç Dolu, Pamukova Kaymakamı Recai Karal, Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, Altınordu Belediye Başkanı Celal Tezcan ve Bahadın Belediye Başkanı Dilaver Özcan katıldı.

Hibe programlarının sağlık, eğitim, afet yönetimi ve kadınların topluma kazandırılması olmak üzere 4 ana alanda uygulandığını söyleyen Japonya Büyükelçisi Akio Miyajima, 2001 yılından bu yana 30 şehirde 48 projeye toplam 3,6 milyon ABD doları hibe desteği sağladığını söyledi.

2019 yılı için kabul edilen 8 projeye toplamda yaklaşık 350 bin dolar hibe verileceğini de ifade eden Büyükelçi Miyajima, “Japonya ve Türkiye coğrafi olarak uzak ama insanlarının kalpleri yakındır. Türkiye’de olmaktan memnunum. Japonya ve Türkiye iki devlet tek yürektir” diye konuştu.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da, sağlık alanındaki projelerine hibe veren Japonya temsilcilerine hibeden dolayı teşekkür ederken, “2 Hasta Nakil Aracı Hatay’a hayırlı olsun” derken, Japon Büyükelçi ve ekibini medeniyetler şehri Hatay’a davet etti.

Bir cevap yazın