Lütfü Savaş’ın sözleri birilerini rahatsız edecek!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, katıldığı bir televizyon programında yaptığı konuşmada seçim değerlendirmesini yaparken, “Hatay halkına güveniyorum ve seçimi kazanacağımızı düşünüyorum” dedi.

‘Hemşerilerimize güveniyorum’

Hatay Halkı’nın adayların birikimi ve yapacağı hizmetler konusunda iyi analiz yapması halinde seçimi kesin kazanacaklarını vurgulayan Başkan Lütfü Savaş, “Bu seçim siyasi parti amblemlerinin ve renklerinin yanında partinin göstermiş olduğu adayların da seçimi. Bizim 10 yıllık düzgün bir hizmetimiz var. Hemşerilerimin bu konuyu takdir edeceğini düşünüyorum. 10 yıllık süreç içerisinde Hatay halkı ile gönül ittifakı kurduk. Bizim onları sevdiğimiz gibi onlar da bizi seviyordur. Seçim zamanı gönül ittifakında hemşerilerimizin gönlündeki yerimizi bulacağız” ifadelerine kullandı.

‘Her ilçede iddialıyız’

31 Mart seçimlerinde Hatay’da birkaç ilçede başarıyı yakalamayı hedeflediklerini ve 3 ilçeden fazla belediyeyi alacaklarını vurgulayan Başkan Savaş, “Defne, Samandağ ve Arsuz’un yanında Antakya, İskenderun, Payas, Erzin, Kumlu, İyi Parti ile de Dörtyol, Belen, Kırıkhan, Hassa’da iddialı pozisyondayız” mesajı verdi.

‘Büyükşehir Meclisi çok önemli’

Yerel yönetimlerde belediye başkanlığının önemli olduğunu dile getiren Başkan Savaş, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin en az o kadar önemli olduğuna vurgu yaptı.. Bu konuda çok acı çektiklerini söyleyen Başkan Savaş, “En son asfalt yapmak için borçlanma verilmedi. Kış aylarının başlangıcında borçlanma için meclisten onay çıktı ve İller Bankası’ndan alınmak şartıyla borçlanma verildi. Ancak İller Bankası’nın borç verecek parası yokken bize onay verildi. Hizmet yapmayalım diye bunu yaptılar” örneğini verdi.

‘Ayak oyunlarına gerek yok!’

“Tüm bu sıkıntıları bir yana bırakıp, kentimizin geleceği için seçimi kazanıp hizmetlerimize devam etmek istiyoruz” diyen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, seçimin adil olmasını temenni ederek, “Devlet ev sahibidir, hükümetler kiracıdır. Belediye ev sahibidir, belediye başkanları kiracıdır. Görevimizi hakkaniyet içerisinde yapıp seçimlerde birilerini kayırmadan bu işi yaparsak seçimlerdeki adaleti, hukuku ve eşitliği sağlarız. Yayladağı ilçemizde 17.00 ile 21.00 saatleri arasında yapılan Suriyeli seçmenleri yazma işlemlerini duyduk. İşin içerisinde de büyük mülki amirin, belediye başkanının, seçimle ilgili müdür arkadaşımızın orda olması ve bu Suriyeli insanların Yayladağı Belediyesi minibüsleriyle taşınması durumu bizleri ürkütüyor. Ama seçmenlerimiz şundan emin olsunlar, seçim günü her algımız açık olacak. İnanıyoruz ki seçim sonuçlarını halkımızla paylaşıp Köprübaşında zaferimizi kutlayacağız” sözleriyle seçimi kazanacaklarını vurguladı.

Bir cevap yazın