Hatay’ın Meleklerinde zorunlu ayrılık

Kadınlar Basketbol Süper Ligi takımlarından Hatay Büyükşehir Belediyespor’un basketbol şube sorumlusu Serhat Bayraktar, yaptığı yazılı açıklamada oyuncular Alexis Jones, Glory Johnson, Courtney Paris ve Hind Ben Abdelkader ile yollarını ayırdıklarını açıkladı.

Son 4 sezondur Hatay’ın ismini her zaman en üste yazdırmak için son derece ciddi ve disiplinli bir şekilde çalıştıklarını belirten Bayraktar, 4 sporcuyu göndermenin nedenini açıklarken, Hatay’ı sahiplenen oyuncularla yola devam edecekleri vurgusunu yaptı.

“Performansları beklentilerimizin altında kaldı”

Basketbol maçlarını izleyen taraftarlarına keyif veren kadrolar ve organizasyonlar yaratmak için çalıştıklarını Belirten Bayraktar, “2 Cumhuriyet kupasını müzemize götürdük. Bir kez Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi ikinciliği, bir kez Türkiye kupası finali, 2 kez Kadınlar Eurocup’ta yarı final heyecanı yaşadık.  Hatay’ın ismini başarılarıyla, taraftarlarıyla, yönetimiyle, kadrosuyla tüm Türkiye’de imrenilen ve övgüyle söz edilen, itibarı yüksek bir kulüp olarak yazdırdık. Bu sezon yine iyi basketbol oynayarak izleyenlere keyif vermek ve her platformda başarı hedefleyerek yola çıktı.  Alexis Jones ve Glory Johnson’ın performansları beklentilerimizin çok altında kaldı ve yollarımızı ayırma kararı aldık. Daha sonraki dönemde takım kaptanı Courtney Paris’in formsuzluğu ve isteksizliği, aynı şekilde Hind Ben Abdelkader’in kulübümüzle olan bağlarının zayıflaması Riga’da oynadığımız TTT Riga karşılaşmasında açıkça çok üst seviyelere ulaştı. Şunu da belirtmek isterim ki bu saydığım oyuncular en yüksek kontratlı oyuncularımız. Riga’ya kadarki dönemde onları kazanmak için biz kulüp olarak her şeyi yaptık. Ancak Riga yenilgisinden sonra onları tekrar kazanmanın mümkün olmadığını gördüm. Teknik heyetle istişare ederek bu iki oyuncuyla da vakit kaybetmeden yollarımızı ayırmamız gerektiğine karar verdim. Bu arada şunu da belirteyim, bu sorunda finansal mevzular ön plana çıkarılıyor ama bu tamamen doğru değildir. Riga maçı öncesinde Paris’in sadece 25 günlük, Hind Ben Abdelkader’in ise 1,5 aylık bir maaş gecikmesi vardı. Türkiye’deki ekonomik kriz ve seçim tarihninin yaklaşması ödeme zorlukları yaşamamıza neden oldu. Ancak bunun daha fazlasını yaşayan kulüpler olduğunu biliyoruz. Çoğu Süper Lig kulübünde oyuncuların 3-4 aylık gecikmeleri var. Bu olayı tamamen finansal olarak değerlendirmek yanlış olur Çünkü Courtney 4 yıldır, Hind Ben ise 2 sezondur burada. Onların bu dönemde Hatay’a daha çok sahip çıkmalarını beklerdim. Çünkü bizi ve Hatay’ı biliyorlar” dedi.

“Hatay’ın ismine kimse leke süremez”

Hatay’ı sahiplenen oyuncularla yollarına devam ettiklerini belirten Bayraktar, “Takımın ne kadar kalpten oynadığını son maçlarda hep birlikte izliyoruz. Hatay Büyükşehir Belediyespor her maça kazanmak için sahaya çıkar. Kazanmanın da kaybetmenin de olduğu bu oyunda kimse Hatay’ın ismine leke süremez. Transfer konusunda bir yabancı hakkımız kaldı. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Lütfü Savaş ile yaptığımız görüşmeler neticesinde takıma bir takviye yapmak istiyoruz. Hedeflerimiz doğrultusunda doğru kararlar almaya devam edeceğiz” dedi.

Bir cevap yazın