Hatay, koruyucu ailede ilk 10’da

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, aralarında Hatay’ın da bulunduğu 10 ilde koruyucu aile yanında kalan çocuk sayısının, kuruluşta kalan çocuk sayısını geçtiğini söyledi.

Koruma altında olan çocukların sıcak bir aile ortamında yetişmeleri için yapılan çalışma ve faaliyetlerin hızla devam ettiğini söyleyen Bakan Selçuk, evlat edinme hizmetinde ailenin evlat edinme yolu ile hukuksal bir süreci tamamlayarak velayet hakkını aldığını, koruyucu aile sisteminde ise aile çocuğun bakım, yetişme ve eğitim sorumluluğunu devletle paylaştığını söyledi.

0-6 yaş aralığında koruyucu aile yanında bin 870 çocuğun bulunduğunu belirten Bakan Selçuk, “2018’de elektronik ortamda toplam bin 809 kişi koruyucu aile ön başvurusunda bulundu. Yürütülen çalışmalar sonucunda 2018 yılı içerisinde Türkiye genelinde bin 230 koruyucu aile yanına bin 521 çocuk yerleşti. Her hafta ortalama 28-30 çocuğumuz yeni koruyucu ailelerimizin yanına yerleştirildi. Toplamda koruyucu aile sayısı 5 bin 288’e, koruyucu aile yanındaki çocuk sayısı ise 6 bin 465’e ulaştı. Bakanlığın aile odaklı hizmetlere verdiği öncelik ve koyduğu hedeflerle beraber, koruma altında olan çocuklardan koruyucu aile yanında olanların kuruluşta kalan çocuklara oranı ülke genelinde önemli bir artış kazandı. 10 ilde koruyucu aile yanında kalan çocuk sayısı kuruluşta kalan çocuk sayısını geçti. Afyonkarahisar, Kahramanmaraş ve Kayseri’de koruyucu aile yanındaki çocukların oranı kuruluşta bakılanlara oranla yüzde 60’ı aştı, Bolu, Manisa, Muş, Balıkesir, Hatay, Aksaray ve Osmaniye’de de yüzde 50’nin üzerine çıktı” dedi.

Bir cevap yazın