Hatay, spora doydu

Salon: Antakya

Hakemler: Nikolaos Somos (Yunanistan), Svetlana Stoyanova (Bulgaristan), Guy Simany (İsrail)

Hatay Büyükşehir Belediyespor: Ayşegül Günay 3, Yeliz Doğan, İlsu Darıcıoğlu, Snystina 22, Cansu Köksal 6, Williams 20, Hülya Çoklar, Gizem Başaran 4, Merve Aydın 13, Gajic 6

Carolo Basket: Bouderra 10, Peters 25, Chevaugeon 9, Filip 2, Mosengo, Hruscakova 10, Lhuillier, Mahoutou, Robert 10, Paget

1. periyot: 18-13

Devre: 36-29

3. periyot: 58-54

Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Ligi(EuroLeague Women) B Grubu 10. hafta maçında Hatay Büyükşehir Belediyespor, Hatayspor’un Türkiye Ziraat Kupası’nda tarih yazdığı gün, sahasında Fransa temsilcisi Carolo Basket’i 74-66 yenerek, Hataylılara bir günde iki sevinç yaşattı.

Antakya Spor Salonu’nda oynanan maçta Hatay’ın Meleklerini her maçta olduğu gibi  Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve eşi Nazan Savaş da yalnız bırakmadı.

Maça hızlı ve etkili başlayan Hatay’ın Melekleri, ilk çeyreği 18-13 önde tamamladı. İkinci çeyrekte etkili hücumları ile oyunun hâkimiyetini elinde tutmayı başaran Hatay Büyükşehir Belediyespor’un başarılı sporcuları soyunma odasına 36-29 önde girdi.

Kıran kırana geçen mücadelede pota altını etkili kullanmayı başararak savunmadaki sertliğini arttıran Melekler, son periyoda 58-54 üstün girdi.

Taraftarlarının desteğini alan ve farkı koruyarak son çeyrekte oyunun hâkimiyetini elinde tutmayı başaran Hatay’ın Melekleri, Fransa temsilcisi Flames Carola Basketbol Takımı’nı74-66 mağlup etti. Maçta, Hatay’ın Meleklerinden Snytsina 22 sayıyla maçın en skorer ismi oldu.

“Eurocup’ta yolumuza devam etmek istiyoruz”

Maç sonunda düşüncelerini dile getiren Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, “Bugün Hatay için önemli bir gün. İki tane önemli takımımızdan biri Türkiye Kupası’nda diğeri de Euroleage’de mücadele etti. Hatayspor Süper Lig lideri Başakşehir’i 4-1 mağlup ederek son 8 takım arasına kaldı. Hatayspor hem ligde hem de kupada fırtına gibi yoluna devam ediyor. Ve Hatay halkını çok sevindirecek bir galibiyet aldı. Kadın basketbol takımımız da Euroleage’de Fransa ekibini net bir skorla yendi. EuroCup’ta yolumuza devam etmek istiyoruz” dedi.

Bir cevap yazın