Üniversite öğrencilerinin şikayetlerine olumlu geri dönüş

Hatay Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) komisyonu aylık kurul toplantısı HBB Ulaşım Dairesi Başkanlığı toplantı salonunda gerçekleştirildi.

HBB Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Kilisli başkanlığında HBB Ulaşım Dairesi Başkanı Muhammed İkbal Polat ve diğer kurul üyelerinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda, kentin trafik düzeni ve yenileme çalışmalarına yönelik maddeler görüşüldü.

Üniversite Serinyol bölgesinde öğrencilerden gelen yoğun talep doğrultusunda öğrenci yurtları ve üniversite arasındaki yolculuklara indirim uygulanması talebi önemli gündem maddeleri arasında yer aldı. Gelen şikayetler değerlendirilerek yapılan revizyon çalışmasında fiyatların 50 kuruş indirimle toplu ulaşımın yapılması kararı UKOME kurulu tarafından alındı. Karar doğrultusunda indirim uygulanacak hatlar ise; Serinyol, Üniversite, hastane,  Alahan, Anayazı, Dikmece, Karaali, Büyükdalyan ve Arpahan hatları olarak belirlendi.

İl geneli toplu taşıma ve ulaşımın iyileştirilmesine yönelik 23 ana gündem maddesi ve 14 ek gündem maddelerinin görüşüldüğü 2019 yılı Ocak ayı UKOME kurul toplantısında, maddeler oylanarak 34 madde “kabul”, 1 madde “ret” ve 2 madde “alt komisyona havale” yönünde karara bağlandı.

Bir cevap yazın