O kadın siz olabilirsiniz!

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve Turkcell iş birliğiyle başlatılan ve Hatay’ı da kapsayan Geleceği Yazan Kadınlar Projesi için başvurular 22 Şubata kadar uzatıldı.  Başvurular; https://gelecegiyazanlar.turkcell.com.tr/gelecegiyazankadinlar adresi üzerinden yapılabilecek, katılımcı adaylar ise 6 Martta duyurulacak.

Kadınları yazılım konusunda eğiterek, mobil uygulamalar geliştirmelerine destek olmak ve bu alanlardaki istihdam kapasitesini ve girişimciliğini artırmak amacıyla Hatay dahil 21 ilde yürütülecek proje eğitimleri, 16 Martta başlayacak.

Geleceği Yazan Kadınlar projesi kapsamında başlangıç seviyesinden ileri seviyeye kadar Android uygulama geliştirme eğitimleri hem online hem de projenin düzenlendiği illerde sınıf içi olarak verilecektir. Yaklaşık 2 ay sürecek eğitim sürecinde 5 hafta sonu toplamda ise 10 günlük sınıf içi eğitim verilecektir. Katılımcılar online Android eğitimlerini bireysel olarak Geleceği Yazanlar platformu üzerinden alacaktır. Ayrıca MIT tarafından hazırlanmış “Girişimcilik 101: Müşterinizi tanıyın” online eğitimi katılımcıların erişimine açık olacaktır. Eğitimler sonrasındaki Proje Geliştirme sürecinde de katılımcılara hem teknik hem de iş danışmanlığı sağlanacak.

Projenin hedef grubu; lise mezunu, üniversite öğrencisi veya mezunu olan, mobil teknoloji endüstrisinde çalışmak veya mobil teknolojileri kullanarak iş fikrini hayata geçirmek isteyen 18 yaş üzerindeki kadınlardır.

Ayrıntılı bilgi için: https://gelecegiyazanlar.turkcell.com.tr/

Bir cevap yazın