Serkan Topal, Ak Parti’ye meydan okudu!

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal,  TBMM’de düzenlediği basın toplantısında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş hakkında soruşturma başlattığına dair açıklamasına yanıt verdi. Konuşmasında Bakan Soylu’nun yanısıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İbrahim Güler ve Hatay Halkı’na da seslenen Milletvekili Topal, Süleyman Soylu’nun “baskı düzeninin” bakanı gibi davrandığını söyledi.

Soylu’nun, belediye başkanlarını tehdit ettiğini öne sürerek, hiçbir CHP’linin bu tehdite boyun eğmeyeceğini söyleyen Topal, ” Dün İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız hakkında soruşturma başlattığını ifade etti. Gerekçesini açıklamamak ile birlikte, sosyal medyadaki bir paylaşımdan dolayı olduğunu kamuoyu bilmektedir. Öncelikle bu tutumundan dolayı kamuoyunun huzurunda Sayın Bakanı şiddetle kınadığımı ifade etmek istiyorum. Siyasi söylemlerin karşılığı yine siyasi söylemlerle verilir. Sayın Bakan siyasi cevap veremeyince, çözümü demoklasin kılıcı gibi elinde salladığı soruşturma yetkisini kullanarak vermek istiyor. Sayın Bakan bu bir siyasi tehdittir ve bu tehdite hiçbir CHP’li itibar etmez, boyun eğmez. Öncelikle bunu bilmenizi isterim. Sayın Belediye Başkanımız Lütfü Savaş, ileride olası bir realiteye dikkat çekmiş ve bu bağlamda, Suriyelilerin doğum oranlarını da dikkate alarak bir uyarı görevi yapmıştır. Bunun neresinde suç unsuru var! Ayrıca Sayın Bakan vatandaşlık sayısını kendiniz açıklıyorsunuz. Yani Sayın Savaş’ı doğruluyorsunuz. Hatay’da 20.793 Suriyeli vatandaş, 12.596 Seçmen olduğunu siz söylüyorsunuz. Bu,  bir ilin seçim sonuçlarını etkilemek için yeterli değil mi sayın bakan. Sayın Soylu, elinizde bir yolsuzluk belgesi varsa derhal açıklayın. Aksi halde bu yaptığınız algı operasyonu ile Hatay seçmeninin düşüncesini etkilemeyecek, iradelerini değiştiremeyeceksiniz” görüşünü dile getirdi.

“Baskı düzeninin” bakanı gibi…

Süleyman Soylu’nun “baskı düzeninin” bakanı gibi davrandığını savunarak, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığını en az 80 bin oy farkla kazanacaklarını iddia eden Topal, “Soylu, Hatay’ı ve Hataylıları tanıyamamış. Hatay ile ilgilenmek istiyorsa daha geçtiğimiz günlerde selden zarar gören vatandaşlarımıza kulak versin. Okyanusa dönen Hatay Havaalanının altyapı sorununu çözsün. Bunun dışında ille de siyasete müdahale etmek istiyorsa, buyursun gelsin Hatay’dan aday olsun. Kendisi cesaret edemiyorsa ustası gelsin. Hatay halkı kendisine gereken cevabı mutlaka verecektir” diye konuştu.

“İbrahim Güler; Hataylıya yakışanı yap”

AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İbrahim Güler’e de seslenen Topal, “Sayın Güler; siz Hatay’da birlik ve beraberliği sağlamak istiyorsanız, eşitliği demokrasiyi içselleştirmek istiyorsanız, çıkın deyin ki, böyle eşitsizlik olan bir ortamda ben aday olamam, bu yüzden ben böyle bir soruşturmayı da kabul etmiyorum, biz de size eyvallah diyelim. Bir Hataylıya yakışanda budur. Haksızlıklar karşısında direnebilmektir. Hataylıların tarihten aldığı en büyük miras haksızlığa ve baskıya direnmektir. Bu, tüm Hataylıların onurla taşıdıkları en büyük miras, en büyük değerdir” dedi.

“Hatay Büyükşehir Belediyesi CHP’li  olarak kalacaktır”

Konuşmasında Cumhurbaşkını Recep Tayyip Erdoğan’a da mesajlar gönderen Topal, “Sayın Erdoğan’a da sesleniyorum. Sayın Erdoğan sizin çıraklarınız, bu tür ayak oyunları ile Hataylı yurttaşlarımızı, Hataylı seçmenlerimizi korkutamazlar. Çünkü Hataylılar özgürlüğün ve bağımsızlığın ne demek olduğunu bildikleri gibi, eşitsizliğe, adaletsizliğe, hukuksuzluğa  karşı durmanın, mücadele etmenin de ne demek olduğunu çok iyi bilirler.  Eğer Sayın Soylu’nun bu tür yaklaşımlarını  siz de destekliyorsanız, TBMM Başkanı gibi, sizde Cumhurbaşkanlığından istifa etmeden bütün devlet olanaklarını da kullanarak aday olabilirsiniz. Buyurun aday olun. Size de meydan okuyoruz. 31 Mart ta Hatay halkı size de gerekli cevabı verecektir.  Cumhuriyet Halk Partisinin elinde olan Hatay Büyükşehir Belediyesi çok daha büyük bir oyla yine CHP’li  olarak kalacaktır. Tıpkı görevden aldığınız, Beşiktaş ve Ataşehir Belediyeleri gibi…”şeklinde konuştu.

“Hatay halkına teşekkür”

Hatay halkını iradesine sahip çıkmaya davet eden Milletvekili Topal, “Ben buradan Hatay Halkına da bir çağrıda bulunmak istiyorum. Değerli Halkım; sizin iradenize hiç kimse soruşturma açarak, kayyum tehditi göstererek müdahale edemez. Sizler iradenize her zaman olduğu gibi 31 Martta da sahip çıkacaksınız. Bundan zerre kadar şüphem yoktur. Buradan tüm Hatay halkına selam ve saygılarımı gönderiyor, destekleri için bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Bir cevap yazın