Asaf Güven’in mesajı çok net

Hatay’daki Suriyeli sığınmacı sayısındaki artışa dikkat çeken açıklamaları dolayısıyla hakkında soruşturma açılan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’a bir destek de Arsuz Belediye Başkan Aday Adayı Doktor Asaf Güven’den geldi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun resmi açıklamasında Hatay’da 12 bin 596 Suriyeli’nin oy kullanacağını ve 232 bin Suriyeli’nin de vatandaşlık için başvuru yaptığını açıkladığını anımsatan Güven, bu rakamların aslında Başkan Savaş’ın açıklamalarında haklı olduğunu gözler önüne serdiğine dikkat çekti.

Barındırdığı Suriyeli sayısı ile en yoğun Suriyeli nüfusa sahip iller arasında ilk 3 sırada yer alan barış ve kardeşlik şehri Hatay’ın, ‘Benim şahsi meselemdir” diye nitelendiren Ulu Önder Atatürk’ün emaneti olduğunu ve bu emaneti korumanın bütün Hataylıların görevi olduğunu vurgulayan Doktor Asaf Güven, “Başkanımız Lütfü Savaş’ın Hatay’daki Suriyeli sığınmacı sayısına dikkat çekmesi soruşturma başlatılması için gerekçe olamaz. Gerçekleri dile getirenlerden rahatsızlık duyanlar soruşturmalarla bizi korkutamazlar, yıldıramazlar. Ne yaparsalar, yapsınlar Hataylılar olarak, onlara en güzel cevabı 31 Mart’ta sandıkta vereceğiz.  Seninleyiz Lütfü Başkan, yalnız değilsin” derken, Lütfü Savaş’ın Hataylıların sesine ses olduğunu söyledi.

Bir cevap yazın