Karneler alındı, tatil başladı

Hatay il genelindeki 1345 okulda, 43 bini Suriyeli olmak üzere 411 bin 136 öğrenci karne alarak yarıyıl tatiline bugün başladı. Tatile girmenin sevincini yaşayan öğrencilere, öğretmenleri tatili iyi değerlendirmelerini isterken, velilere de çocuklarıyla beraber daha çok vakit geçirmelerini tavsiye etti.

“Hedefe ulaşmak için çok çalışın”

İskenderun Özel Yaşam Sağlık ve Adalet Koleji Öğretmeni Talita Bakırcı da 5 Temmuz İlkokulu 4-B Sınıf Öğretmeni olan babası Osman Bakırcı ile birlikte aynı saatlerde öğrencilerine karne dağıtırken, gençlere geleceklerini şekillendirecek önemli nasihatlerde bulundu.  Seçecekleri meslekler doğrultusunda belirledikleri hedeflere ulaşmaları için öğrencilerinden çok çalışmalarını isteyen Bakırcı, tatili kendileri için fırsata dönüştürebileceklerini ifade etti.

Bakırcı ayrıca, sınıf birincisi olan öğrencisi Diclenur Kıraner’e karnesini büyük bir gururla takdim ederken, övgüyle bahsettiği öğrencisinin başarısını da sınıf arkadaşlarına örnek gösterdi.

Tatile süt içerek girdiler

Karne etkinliğine katılan velilere uyarılarda bulunan 5 Temmuz İlkokulu 4-B Sınıfı Sınıf Öğretmeni Osman Bakırcı, yarıyıl tatilinin karnesinde zayıf notu olan öğrenciler için toparlanma dönemi olduğunu belirterek, anne ve babaların bu dönemi çocuklarıyla birlikte keyif içerisinde geçirerek çocuklarına dersleri konusunda yardımcı olmalarını istedi. Yarıyıl tatilinin son ders zili öncesi süt içen öğrenciler, karnelerini aldıktan sonra tatile başladı.

Minik kalplere de iyi tatiller

Çeşitli okullarda ilk kez karne almanın heyecanını yaşayan minik öğrenciler ise öğretmenleriyle birlikte güler yüzle hatıra fotoğrafı çekilmeyi ihmal etmedi. Çocukları kadar heyecanlı olan veliler ilk karne töreninde, çocukluklarını kendi çocuklarında yaşarken, minik öğrenciler de hayatlarında unutamayacakları bir gün yaşadı.

Bir cevap yazın