Hatay Arkeoloji Müzesi’nde selfie yapma ayrıcalığını yaşadılar

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı 300’den fazla müzede tüm dünyada eş zamanlı olarak kutlanan Müzede Selfie Günü, mozaik sergileme alanıyla dünyanın en büyük müzelerinden biri olan Hatay Arkeoloji Müzesi’nde de kutlandı. İlk kez geçen yıl kutlanan ve geleneksel hale gelen etkinlik kapsamında, müze çalışanları ve ziyaretçiler müze içerisinde selfie yaptı.

Hatay İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör ile Müze Müdürü Nalan Çopuroğlu Yastı’nın da katıldığı etkinlikte, mozaik ve arkeolojik eserler önünde selfie yapan ziyaretçiler oldukça keyifli anlar yaşadı.

Hatay İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör, etkinlikle amaçlarının müzelerin tanıtımı ve bilinirlik oranını artırmak olduğunu belirterek, “Müzelerin tanıtımına büyük katkı sağlayacağını düşündüğümüz etkinliğin dünyada aynı anda yapıldığı için büyük ses getireceğini tahmin ediyorum. Hatay Arkeoloji Müzesi’nin dünyanın sayılı mozaik müzeleri arasında yer alması çok önemlidir. Bunun tanıtımını da yapmak bizim için güzel olacaktır” dedi.

Bir cevap yazın