TOKİ, burayı satmaya kararlı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), aralarında Hatay’ın da olduğu 26 ilde toplam 1.593.654 metrekare büyüklüğünde 161 adet arsayı satışa çıkardı. Muhammen bedeli yaklaşık 962 milyon TL olan arsalar “Açık Artırma” yöntemi ile 29 Ocak’ta yapılacak olan ihalede satılacak.

Hatay’da daha önce iki kez satışa çıkarılan İskenderun Deniz Müzesi’nin hemen yanındaki eski Doğumevi ve Çocuk Hastanesi’nin arsalarına bu kez 29 Ocak’ta yapılacak olan ihalede Dörtyol Numuneevler Mahallesinde bulunan 3 adet ticaret alanı ile 6 adet ticaret ve konut alanı eklendi.

2434 ve 675 metrekarelik iki arsadan oluşan sahildeki hastane yeri ile ilgili 314 ve 316 parsellerin tek lot halinde satışa sunulacağı belirtilirken, rehabilitasyon merkezi alanı olarak satışa çıkarılan arsalar metrekaresi 4 bin 500 liradan açık artırmaya sunulacak. Yaklaşık 16 milyon lira bedelle satışa sunulacak olan İskenderun’daki iki arsada  yüzde 25 peşin – 36 ay vade imkanı sunulacak.

Dörtyol’da 9 parsel satılacak

Dörtyolda ise, her biri yaklaşık 2 dönüm olan 3 adet ticaret alanı ile, 4 adeti 3 dönüm, biri 3,2 dönüm diğeri de 4 dönüm olmak üzere 6 adet ticaret + konut alanı olmak üzere çeşitli fiyatlarla satışa çıkarılan Numuneevler’deki 9 adet parseller için de şu açıklama yapıldı: “E:1.50 Yençok:5 kat. Söz konusu parseller tapuda kayıtlı bulunan 828 ada 1 parselin ifrazından oluşacak olup;parselin tescil edilmesine (borç bitimi şartıyla) müteakip tapu devri yapılacaktır. İlan edilen yüzölçüm ile devredilecek yüzölçüm arasında fark oluşması halinde, satılan bedel üzerinden hesaplanacak birim bedel baz alınarak mahsuplaşma yapılacaktır.”

29 Ocak Salı günü saat 13.30’da TOKİ’nin Ankara Bilkent’teki merkezinde ve TOKİ İstanbul Hizmet Binası’nda gerçekleştirilecek olan ihale ile ilgili detaylı bilgilere “www.toki.gov.tr” ve “www.emlakyonetim.com.tr” internet adreslerinden ve “444 86 54” numaralı telefondan ulaşılabileceği belirtildi.

Bir cevap yazın