Samandağ, ‘Buket’ için ağladı

Ukrayna’nın Harkov kentinde, eski erkek arkadaşı olduğu iddia edilen Hüsnü Can Çökmez tarafından evinde öldürülen üniversite öğrencisi Buket Yıldız’ın cenazesi Samandağ’da gözyaşları ve zılgıtlarla son yolculuğuna uğurlandı. Kılınan cenaze namazının ardından, bazı kadınların kadın cinayetlerine tepki göstererek slogan atmasının ardından, Yıldız’ın cenazesi toprağa verildi.

Samandağ Devlet Hastanesi morgundan alınan tıp fakültesi öğrencisi Yıldız’ın cenazesi, Kurtdere Mahallesi’ndeki dedesinin evine götürüldü. Burada helallik alınmasının ardından Samandağ Asri Mezarlığı’na getirilen Yıldız’ın gelinlik sarılan tabutu, kadınların omzunda musalla taşına konuldu.

Cenazeye, Yıldız’ın yakınlarının yanı sıra Samandağ Kaymakamı Murat Kütük, CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, HDP Adana Milletvekili Tulay Hatımoğulları Oruç, CHP Hatay İl Başkanı Halil İbrahim Özgün, Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yıldız, CHP Samandağ İlçe Başkanı Turgay Abacı, eski milletvekili Refik Eryılmaz, eski milletvekili ve bakan Fuat Çay, oda başkanları, STK temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“Canilere en büyük ceza verilsin”

Taziyeleri kabul eden acılı baba Levent Yıldız, defin sonrası yaptığı açıklamada kadın cinayetlerine dikkat çekerek, “Eskiden de vardı ama bu kadar üzerine düşülmüyordu. ‘Kadınların ayaklarının altında cennet’ dediğimiz halde nedense o cenneti almaya çalışıyoruz. İnşallah bunlar son olur, olaylar azalır, yok olur. Bu canilere de en büyük cezalar gelir” ifadesini kullandı.

Yıldız, adli tıptan gelecek raporlarla zanlının ne kadar cani olduğunun daha iyi öğrenileceğini kaydetti.

Bir cevap yazın