İlk gözetimsiz sınav

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un gündeme getirdiği “gözetimsiz sınav” uygulaması, İskenderun’un teknoloji ve inovasyon odaklı tek üniversitesi İskenderun Teknik Üniversitesi(İSTE)’nde ilk kez uygulandı.  Sınava gözetmen girmeden yapılan sınav sonrası öğrenciler, İSTE Rektörü Türkay Dereli ve akademisyen kadrosuna kendilerine güvenlerinden dolayı teşekkür ederken, gözetmensiz yapılan sınavı daha stressiz tamamladıklarını ve uygulamadan memnun olduklarını dile getirdi.

“Hocalarımızın güvenini boşa çıkarmayacağız”

İlklere imza atan bir üniversitede okumaktan ve bu ilkleri birlikte yaşamak ve yaşatmaktan mutluluk duyduklarını dile getiren İSTE öğrencileri, “ “Gözetmensiz sınav bizlere sorumluluklar yükledi ve bizler de sorumluklarımızın bilincinde olacağız ve derslerimize daha çok çalışacağız. Hocalarımızın bize olan güvenini boşa çıkarmayacağız. Bu karara çok sevindik. Üniversitemize ve bize güvenen İSTE Rektörümüz Türkay Dereli ve yönetimine teşekkür ederiz” diyerek gözetmensiz sınav uygulaması hakkında duygularını dile getirdi.

“Güveni ve etiği de önceliyoruz”

İSTE Rektörü Türkay Dereli de, İSTE’li olmanın ayrıcalığını yaşayan öğrencilerine çok güvendiğini belirterek, “İSTE; teknoloji, bilim ve inovasyonun yanısıra insanı, güveni ve etiği de önceliyor. “Gözetimsiz sınav” uygulamasını yaygınlaştıran, destekleyen ve bir ilki daha gerçekleştiren tüm İSTE’lilere teşekkür ederim” dedi.

https://twitter.com/i/status/1082908410310479872

Bir cevap yazın