Cenazeleri Türkiye’ye getirildi

Ukrayna’nın Harkov şehrinde yaşadıkları evde öldürülen üniversite öğrencileri Buket Yıldız ile Zeynep Hüsünbeyi’nin cenazesi Türkiye’ye getirildi. THY’e ait tarifeli seferle Atatürk Havalimanı’na ulaşan cenazeler, uçağın kargo bölümünden alındı.

Apronda bekletilen araca yüklenen Hüsünbeyi’nin cenazesinin İzmir’e, Yıldız’ın cenazesinin ise tarifeli uçakla Hatay’a gönderileceği öğrenildi.

Ukrayna’nın Harkov şehrinde, Türk vatandaşı üniversite öğrencileri Buket Yıldız (20) ve Zeynep Hüsünbeyi (22) 3 Ocak’ta yaşadıkları evde öldürülmüş halde bulunmuştu. İki öğrenciyi öldürdüğü iddia edilen şüpheli Hüsnü Can Ç’nin 2 Ocak’ta İstanbul’a döndüğü belirlenmiş, şüpheli Kurtköy Mezarlığında saklandığı yerde yakalanmıştı.

FAHRİ KONSOLOS: TARİF EDİLMEZ BİR TRAJEDİ

Türkiye Cumhuriyeti Fahri Konsolosu Vladimir Belıy, “Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği ve Ukrayna makamları, ailelere her türlü konuda yardımcı oldu. Hüsünbeyi ailesi, tek çocuklarını kaybettiler. Buket’in ise bir erkek kardeşi var. Tarif edilmez bir trajedi. 24 saat boyunca onların yanından ayrılmadık. Zeynep’in babası Yurdal Bey, bir kızı ya da oğlu olsaydı, tüm yaşananlara rağmen onları da hiç tereddüt etmeden Harkov’a okumaya göndereceğini söyledi” dedi.

Belıy ayrıca, Buket Yıldız’ın katil zanlısı Hüsnü Can Çökmez ile eskiden ilişkisi olduğunu ailesinin bildiğini, ancak Çökmez’i hiç görmediklerini söyledi.

Bir cevap yazın