10 Ocak, ziyaretlerle bayram gibi kutlandı

Basın çalışanlarına bazı haklar ve yasal güvence sağlayan 212 sayılı kanunun kabul edilmesiyle 1961 yılından itibaren kutlanan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, İskenderun’da sade bir törenle kutlandı.

Bu özel ve anlamlı günde İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret eden İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Tosyalı, İskenderun Bahçeşehir Koleji Okul Müdürü Mustafa Uçan ve öğrencileri,  10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla İGC Yönetiminin şahsında, bütün gazetecilerin bayramını kutladı.

Kaymakam Yönden’den pasta sürprizi

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden’in gazeteciler onuruna yaptırdığı ve üzerinde ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüz Kutlu olsun’ yazılı pasta sürpriziyle renklenen kutlamada, İGC tarafından üyelerine powerbank hediye edildi.

“Kendimi evimde gibi hissediyorum” 

Tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, “Öncelikle sizlere çok teşekkür ediyorum; gazetecilik mesleği anlamında çok güzel işler yaptığınız için. Burada gerçekten gazetecilik yapılıyor. Bu çok güzel bir vasıf.  Çünkü bazen bizler bunun kıymetini bilemiyoruz.  Sizin fikirleriniz benim için çok kıymetli. Bugün için değil geçmişte de böyleydi. Ne zaman isterseniz ben buradayım. Sorduğunuz konularda bilgim varsa sizlere elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım, ama bilmiyorsam da bu konuda bana kızmayın. Ben kendimi evimde gibi hissediyorum. Sizlerin arasında olmak benim için onur, gurur, zevk. Her konuda bana destek verdiğiniz için teşekkür ediyorum” dedi.

“Gazetecilik vasfı taşımak önemli”

Gazetecilik mesleğinin çok önemli vasıflara sahip olduğunu belirten MÜSİAD Hatay Şube Başkanı ve Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Tosyalı, “Tüm gazeteci arkadaşlarımın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum. Gazetecilik çok önemi bir vasıf. Bu güzel günde sizlerle beraber olduğum için çok mutluyum.  Bana bugüne kadar vermiş olduğunuz desteklerden ve her zaman yanımda olmanızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Adaylık kısmet işi”

Basın Merkezi’nde gazetecilerin 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde Ak Parti’den İskenderun Belediye Başkan Adayı olup olmadığı ile ilgili soruya da yanıt veren Fatih Tosyalı, “Bildiğiniz gibi önümüzde yerel seçimler var. Ve yine bildiğiniz gibi adaylar resmi olarak açıklanmadı. Ama tabi bu bir kısmet işi. Benim için konuşulan adaylık vasfı, hakkımda hayırlısıyla olsun. Gittiğim her yerde herkesin hayır duasını alıyorum. Şuan kesin olarak açıklanmış bir şey yok. Ama bu süreçte beni destekleyen, benim için iyi düşünen ismen tanıdığım tanımadığım tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ben olduğum gibi görünmeye, göründüğüm gibi yaşamaya çalışan bir adamım. Ben de ne görüyorsanız ben oyum. Ne eksik ne fazla. Demek ki bizim yaşamımızdan hoşnutsunuz ki bu tür güzel haberler yazıyorsunuz. Hepinizden Allah razı olsun. Dediğim gibi şuan için resmi bir açıklama yok. Ama partim bana bu görevi verirse, layıkıyla yapmaya çalışacağım. Başka birinin ismi açıklanırsa onun için de çalışacağım. Çünkü ben Ak Parti’ye gönül veren bir partiliyim. Başka görüşlere de saygılıyım. Bu bizim renkliliğimizi ortaya koyuyor. Kimin hakkında hayırlısı neyse o olsun” dedi.

“Yazılı basının son temsilcileriyiz”

İGC Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Cıncık ise, giderek dijitalleşen günümüzde yazılı basının son temsilcileri olduklarını belirterek, “Ortam dijitalleşiyor, internet haberciliğine dönüyoruz. İnşallah internet haberciliği konusunda da şuan yapmış olduğumuz gerçek gazeteciliği sürdürmeyi hedefliyoruz.  Herkes bildiği işi yapmalı diye düşünüyorum. Bugün bizim bayramımız. Tüm arkadaşlarımızla bir arada olmaktan mutluyuz. Sizleri de aramızda görmek bize onur verdi” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Tosyalı, İGC Yönetim Kurulu Üyesi Veysel Cıncık ve İGC Onursal Başkanı Şehmus Aslan tarafından gazetecilere günün anısına hediye olarak powerbank dağıtıldı.

“Bahçeşehir Koleji farkı”

Daha sonra İGC’yi Okul Müdürleri Mustafa Uçan ile birlikte ziyaret eden İskenderun Bahçeşehir Koleji öğrencileri de tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı. Basın mensuplarına, gazetecilik mesleği hakkında merak ettikleri tüm soruları soran öğrenciler, daha sonra kendi elleri ile hazırlamış oldukları gazeteyi önce İskenderun Kaymakamı İskender Yönden’e daha sonra da İGC Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Cıncık’a göstererek, yorumlarını aldı.

Öğrencileri gazetecilik mesleği konusunda bilgilendiren Başkan Cıncık, meslek kurallarının değişmesi halinde bu mesleğe merak duyan tüm gençlerin bu mesleği yapmaları yönünde öğrencilere tavsiyelerde bulundu.  

Bir cevap yazın