Hatay’da uyuşturucuya çifte darbe!

İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nün talimatıyla Hatay Valiliği’nin koordinasyonunda Hatay il genelini kapsayacak şekilde, İskenderun ve Antakya olmak üzere 2 bölgede gerçekleşecek olan  “Uyuşturucu ile Mücadele ve Bilgilendirme Toplantısı”nın ilk oturumu düzenlendi.
Ramada Otel’de Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu başkanlığında düzenlenen İskenderun’daki ilk oturuma İskenderun, Payas, Arsuz, Belen, Dörtyol, Erzin ve Hassa olmak üzere 7 ilçe kaymakamları, kolluk birim amirleri, mahalle muhtarları ve Yeşilay Cemiyeti Hatay Şube Başkanı katıldı.


Toplantıda, kolluk birimi görevlilerince İçişleri Bakanlığı tarafından uyuşturucu ile mücadeleye yönelik yapılan çalışmalar, hedefler ve analizler içeren sunumun izlenmesinin ardından, Yeşilay Cemiyeti Hatay Şubesi de uyuşturucu konulu faaliyetleri ve hedeflerini anlattı.

Söz konusu toplantı; uyuşturucuya ilişkin hususların çok yönlü bir şekilde ele alınarak değerlendirilmesinin yanı sıra İçişleri Bakanlığı’nca uyuşturucu ile mücadele konusunda yürütülen etkin çalışmalar ile ilgili istişare yapılmasıyla devam etti.
Uyuşturucu ile mücadele konusunda mahalle muhtarlarının desteğinin önem arz ettiğine dikkat çekilen ve mülki idare amirlerin koordinasyonu, ilgili/yetkili güvenlik güçleri, mahalle muhtarları ve mahalle sakinlerinin işbirliği sağlanmak suretiyle uyuşturucu konusunda ciddi çalışmalar yapılacağı vurgulandı.


Uyuşturucu İle Mücadele ve Bilgilendirme Toplantısı’nın ikinci oturumu ise; Antakya, Altınözü, Defne, Kırıkhan, Kumlu, Reyhanlı, Samandağ ve Yayladağı olmak üzere 8 ilçenin kaymakamları, kolluk birim amirleri, mahalle muhtarları ve Yeşilay Cemiyeti Hatay Şube Başkanının katılımıyla aynı gün öğleden sonra Antakya Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Bir cevap yazın