Onları, Çanakkale Ruhu buluşturdu

Tarihimizin en önemli zaferlerinden biri olan ‘Çanakkale Savaşı ve İstiklal Harbi’ni her yaştan insana anlatmak ve o heyecanı uyandırmak üzere hazırlanan “1915’den Cumhuriyet’e Gerçek Tarihi Objeler ve Kahramanlar Sergisi”, İskenderun Bahçeşehir Koleji’nin ev sahipliğinde ziyarete açıldı.

Telgraf Yapım ve Dünya Eğitim Gönüllüleri Derneği tarafından hazırlanan sergi, döneme ait üniformalarla giydirilmiş askerler, Çanakkale ve İstiklal Harbi’nin sembolü olmuş kahramanlar ve yapılarla ilgili maketler, fotoğraflar, gerçek savaş objeleri ve müziklerle oluşturuldu.

“Bu sergi tarihe merak uyandırdı”

Ülkenin temellerinin atıldığı bu büyük mücadele döneminin projeye dökülerek sergilenmesinin insanlarda merak uyandırdığını dile getiren İskenderun Bahçeşehir Koleji Okul Müdürü Mustafa Uçan, “Çanakkale Savaşı ve İstiklal Harbi gerçekleştirilen bu projede adeta yeniden yaşatıldı. Sergimiz görevli uzman rehberler ve müzik eşliğinde, savaşta kullanılmış silahlar, süngüler, mataralar, kıyafetler ve kişisel eşyalardan oluşan yüzlerce obje ile birlikte tiyatral anlatımlarla ziyaretçilere duygu dolu anlar yaşattı. Ayrıca Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı’na ait gerçek fotoğrafların sergilendiği müze; meraklılarını tarihimizin dönüm noktasına bir daha unutamayacakları bir yolculuğa çıkardı. Öğrenciler özellikle dönemi yansıtan maketlere ve oyunlara ilgi gösterdi. Sergide ilgi çeken en önemli bölümlerden biri de, birebir olarak hazırlanmış döneme ait sahra topu, keşif uçağı, makineli tüfek, Şerife Bacı ve kağnısı ile dönemin kahramanlarını yansıtan üç boyutlu askerler oldu” dedi.





Bir cevap yazın