Lütfü Savaş’tan Ankara’ya mesaj var

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, vatandaşlardan askıya çıkartılan seçmen listelerini kontrol etmelerini isterken, ‘Mutlaka sandığa’ gidin çağrısı yaptı. Ankara’da ayrıştırıcı bir üslupla yapılan siyasetin, insanları birbirine rakipmiş gibi gösterdiğini ve bunun da halkta gelecek adına kaygılar yarattığını söyleyen Başkan Savaş, ayrıştırıcı siyaset yerine birleştirici, uzlaştırıcı ve umut verici siyasetten yana olduğuna vurgu yaptı.

Ülke genelinde siyasetçilerin daha yumuşak bir tavır içerisinde bulunmaları gerektiğine dikkat çeken Başkan Savaş, ” Ben tüm Hatay halkının belediye başkanıyım. Tüm ilçelerimize eşit baktık, insanımızın dini, mezhebi, etnik kökeni bizi hiç ilgilendirmedi. Türkiye Cumhuriyeti bayrağı altında yaşamaktan mutluysa, yönü Ankara’ya bakıyorsa, Cumhuriyet’in değerleriyle donanmış bir insansa herkesin başımızın üstünde yeri var. Belediye başkanlığı süreçlerimde tavrımı her zaman adalet ve eşitlikten yana koydum. Sayın Genel Başkanımızın da bizden isteği budur” dedi.

“Geçen seçimde bize yapılanlar, bu seçimde yapılmasın”

Siyasetçilerin insanlar için umut olması gerektiğinin altını çizen Başkan Savaş, “Yerel seçimlere az bir zaman kaldı. Bir kişinin oyu bile çok önemlidir. Ben insanlarımızı anlıyorum, genel seçimlerde ve başkanlık seçiminde hayal kırıklığına uğradılar. Ama bu genel değil yerel bir seçim. Burada siyasi partiden çok belediye başkanını seçiyorsunuz. Sizi partinin genel başkanları değil, seçeceğiniz belediye başkanları taşıyacak. Kendi değerleriniz, geleceğiniz, çocuklarınız ve torunlarınız için lütfen hangi adaya güveniyorsanız zamanınızı ayırarak oyunuzu vermeye gidin. Arkadaşlarımız sandık güvenliği ile ilgileniyor. İktidar seçim günü şöyle bir politika uyguluyor. Önce kendi adayını yüzde 70 önde başlatıyor, böyle olunca sizin sanık görevlilerinizin morali bozuluyor. Sonra kendi seçmenlerini sokağa çıkartıyor, senin sokaktaki seçmenlerin de demoralize olup evlerine dönüyor ve sonrasında olanla oluyor. Bu nedenle biz her adımda çok dikkatli olacağız. Çok iyi bir sistemle çalışıyoruz, kaderimizi başkalarının ellerine bırakmayacağız. Sorumluluk duyan herkes sandığa gitsin, biz sandıkların başındayız, gerçek sonuç için mücadele edeceğiz ve hemşehrilerimizle paylaşacağız. Bizim 5 yıl önceki seçimimizde Sayın valimiz taraftı. Şimdi yeni gelen valimize böyle bir atıfta bulunamayız. Bu süreçle ilgili görev yapan tüm sorumlulardan, adaletin ve eşitliğin tecelli edeceği bir ortam oluşturmalarını istiyoruz. Sonuç itibariyle bizlerde bu ülkenin bir partisiyiz. Devlet ev sahibidir, herkese eşit bakmakla yükümlüdür. Bu süreçle ilgili görev yapan tüm sorumlulardan, adaletin ve eşitliğin tecelli edeceği bir ortam oluşturmalarını istiyoruz. Geçen seçimde bize yapılanların, bu seçimde yapılmamasını temenni ediyorum. Engellemelerin olmadığı ve adaletli bir seçimin yaşanmasını istiyoruz” sandık güvenliğinin de önemine dikkat çekti.

Bir cevap yazın